Makarskai riviéra strandok

Makarskai Riviéra

Strandok

Természetesen számtalan strandot találhatunk Makarskában és a mintegy 60 kilométer hosszú makarskai riviéra partvonalán, amelyek mindegyike gyönyörű környezetéről, kristálytiszta vizéről és a jól kialakított, alaposan felszerelt kiszolgáló létesítményekről ismert. Ezért akár Makarska valamelyik strandját választjuk, akár valamelyik közeli városka strandjára megyünk fürdeni, biztosan elnyeri tetszésünket a partszakaszok szépsége és tisztasága.

A várost övező partszakasz fürdőző helyei nagyrészt kavicsosak-aprókavicsosak, amelyek még jobban kiemelik a víz tisztaságát. Szinte mindenhol találhatunk zuhany- és öltözőkabinokat, valamint part menti koktélbárokat, és gyakran figyelik a vízben fürdőzőket szakképzett vízimentők, hogy még nyugodtabb legyen a pihenés.

A belépés minden strandra díjtalan, de például a Makarska központi strandján felállított csúszda használata nem ingyenes. Mivel a partszakaszon a turisták által gyakrabban látogatott fürdőhelyek (mint például a makarskai, brelai vagy a tucepi strand) elég zsúfoltak, így ha kicsit nyugodtabb fürdőzést szeretnénk, akkor egy kis sétával könnyen találunk eldugottabb öblöket, ahol jóval kevesebben lesznek.

Aki pedig nudista strandot keresne, azoknak sem kell feladni a hobbyjukat, hiszen a Makarska Riviéra területén van ilyen jellegű strand is.

A napozáson és a fürdőzésen túl a rendkívüli szépségű partszakaszon hosszabb-rövidebb sétákat is tehetünk, hiszen szinte a teljes riviérán végigfut a parti sétány, amelyet mindenképpen érdemes megtekinteni.

Sport

Makarska az aktív kikapcsolódásra vágyók számára is legalább annyi élményt és lehetőséget nyújt, mint a csak a pihenés kedvéért ideutazóknak. A riviéra teljes hosszában tehetünk sétákat, gyalogtúrákat, mivel a parti sétány végigvezet a tengerpart mentén – néhol természetesen kissé messzebb kerülve a fürdőzésre alkalmas partszakaszoktól -, és ennek további előnye, hogy szinte bármikor megállhatunk egy hűsítő fürdőzésre, egy kis napozásra. Aki azonban ennél többre vágyik, annak lehetősége van ennél jóval nehezebb és fárasztóbb túrára indulni a Biokovo szirtjeire, sőt még a hegymászók is találnak megfelelő terepet hobbijuk űzésére.

Valamivel gyorsabb a sétálásnál, ha biciklivel indulunk útnak, és ha nem vittünk magunkkal a nyaralásra kerékpárt, akkor kölcsönözhetünk is egyet a város kerékpáros klubjában, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni mielőtt nekiindulunk a kirándulásnak, mert sok hasznos információt kaphatunk az úticélokról és az útvonalakról, ezzel pedig sok felesleges keresgéléstől óvhatjuk meg magunkat.

Azok is jól fogják érezni magukat a Makarskai Riviérán, akik nem ragaszkodnak a szárazföldhöz, hiszen a változatos tengeri élővilág és a kristálytiszta víz tökéletes terepet jelent a búvároknak. A helyi búvárklubokban akár tanulni is lehet a merülést, de a már gyakorlott búvárok is hasznos tanácsokkal gazdagodhatnak, ha felkeresik valamelyiket. A sebesség szerelmesei bérelhetnek maguknak jet ski-t, amivel a vízen is kedvükre száguldozhatnak, természetesen a szabályok betartásával és a többi ember épségére is figyelve. Csónakot is kölcsönözhetünk, amivel szintén bejárhatjuk a partmenti vizeket, esetleg horgászattal is megpróbálkozhatunk, sőt – ha megszerezzük rá az engedélyt – szigonnyal is halászhatunk.

Természetesen – miként minden nagyobb jelentőségű tengerparti üdülővárosban – Makarskában is van vitorláskikötő, amely jól felszerelt kiszolgálóegységekkel várják a saját vitorlással érkezőket. A városban vitorlásklub is működik, de több nagyobb város is rendelkezik hasonlóval a Riviéra mentén, és jó néhány kikötő is van a településekhez kapcsolódóan.

Mindezeken kívül egy igen jelentős sportközpont áll a sportkedvelők rendelkezésére, ahol nem csak sportolni, de felfrissülni, feltöltődni is lehetőségük van. Közvetlenül a tengerparton terül el a központ, amelyben focipálya, teniszpálya, minigolf- és tekepálya, és még sok más sporteszköz és létesítmény várja a mozogni vágyókat. A mintegy 45.000m2-nyi területen fekvő sportcentrum nemzetközi szinten is elismert létesítmény, ami a sport oldaláról is megerősíti Makarsa turizmusát.

Szórakozás

A Makarskai Riviéra üdülővárosai éjszaka is nyüzsgő, élettel teli helyek, ahol számos diszkó és bár, valamint éttermek, hangulatos kiskocsmák egész sora várja az éjszakai szórakozásra vágyókat.
Makarskában is több diszkó működik és koktélbárok, kávézók, illetve éttermek csalogatják a turistákat éjjel-nappal, így akár kellemesen hűvös éjszaka leple alatt is végigjárhatjuk a partot és betérhetünk valamelyik vendéglátóhelyre. Minden második pénteken halászfesztiválon vehetünk részt, ahol különféle halételeket, ízletes borokat kínálnak, valamint különböző utcai programok, a nap végén pedig tűzijáték szórakoztatja az érdeklődőket.