Madonna di Campiglio sípálya

Madonna di Campiglio

Madonna de Campiglio Olaszország egyik legnagyobb, legkedveltebb síközpontja, e gyönyörű fekvésű üdülőhelyről származik a híres olasz sísztár, Alberto Tomba.

A Budapesttől 945 kilométerre fekvő síparadicsom szerencsés fekvésének köszönhetően napos idővel és remek pályákkal várja a téli sport szerelmeseit a teljes szezon alatt.

Az 1550 méter magasságban fekvő üdülőhely korábban “mindössze” az osztrák királyi család egyik legkedveltebb nyári pihenőhelye volt, nem véletlenül: tavasztól őszig virágos rétek és kristálytiszta patakocskák tarkítják a tájat. A növekvő érdeklődésnek köszönhetően a város az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül. Számtalan új szálloda és panzió épült, és a fejlesztés természetesen a sípályákat sem kerülte el, hiszen új felvonók, pályák és vendéglők csábítanak bennünket ide.

Madonna di Campiglio síterepein kevesen választják az intenzív, sportos síelést. A többség sokkal inkább a pihenést részesíti előnyben, a lassú, ám élményekkel teli lesiklást. A pályák soha sem zsúfoltak, még akkor sem, ha a megszokottnál több turista érkezik a hangulatos üdülőhelyre. Amióta néhány éve a liftek és felvonók száma is jelentősen megnövekedett és sebességük is gyorsabb lett, már nem kell a sorban állástól tartanunk, könnyen és gyorsan eljuthatunk a választott sípályához. Az 55 kilométer hosszú pályarendszert nagy odafigyeléssel gondozzák, de aki szereti a porhavat, az inkább a délelőtti órákban látogasson ki a pályára.

Madonna di Campiglio

A várost négy síterep határolja: a Laghi, a Predalago, a Grosté és a Spinale.

A Predalago és Grosté lejtői inkább a kezdők számára ajánlottak, ahol nyugodt és kellemes környezetben tudják elsajátítani e remek téli sport alapjait. Az ehhez közeli Pinzolo térségben több bébi pálya is működik, ahol a síelés mellett játszóház várja a gyermekeket, de működik itt egy korcsolya és egy curling pálya is.

A Spinale és Laghi pályái azok számára ajánlott, akik már biztosan állnak a lécen és nagyobb kihívásokra vágyaknak. Laghi pályái elsősorban a középhaladók és haladók számára ajánlottak, hiszen itt több meredek letörés is található.

A snowboardosokról se feledkezzünk meg, akiket egy nemrég elkészült fun park és egy 80 méteres félcső vár. A deszkások számára a legnagyobb élményt az ugrás jelenti, melyet kedvükre gyakorolhatnak a kialakított korlátokon és ugratókon. A kalandokkal szorosan összekapcsolódik a free style, amelyre szintén akad itt lehetőség. Ne feledkezzünk meg a mélyhó-terepekről sem, melyeket nem közvetlenül a pályák mellett találunk, ám ide a profiknak sok esetben hosszasan kell gyalogolniuk.

A sífutók számára körülbelül 22 kilométernyi terepet gondoznak a környéken, melyek közül talán a Malghette, 18 kilométer hosszú a legszebb és legváltozatosabb.

A pályák összességében közepesen erősnek mondhatók, ám biztosan kellemes hét vár ránk, ha idelátogatunk. A síelés után a fantasztikus hangulatú olasz városba visszatérve szép üzletek, sétálóutcák és kellemes vendéglők várnak bennünket. Az éjszakai élet olasz módra hajnalig tart, így ha síelés után beülünk egy bárba, biztosak lehetünk abban, hogy az este hosszúra fog nyúlni. Keljünk útra, irány Madonna di Campiglio!