Madame Tussaud Muzeum London

Madame Tussaud Panoptikum

A Madame Tussaud Panoptikum Madame Tussaud első állandó kiállítása, mely a XIX. század végén nyitott meg a helyiek és a turisták legnagyobb örömére, ugyanis azóta is kígyózva állnak sorban a kíváncsiskodók. Színészek, zenészek, politikusok, történelmi személyek, sportolók, híres emberek élethű másait csodálhatjuk meg a londoni Madame Tussauds-ban. Miután a panomptikum végére érünk, talán nem is tudunk hirtelen olyan hírességet mondani akit nem láttunk bent. A múzeum zónákra van felosztva így külön témákra épülnek fel a különböző termek.

A Pitt-Jolie sztárpár, Will Smith-el, John Travoltával, Tom Cruise-zal és sok más színész társával egy teremben foglal helyet, míg a kultúr teremben találkozhatunk Einsteinnel vagy Newtonnal. A zene zónában az olyan mai sztárokon – mint Justin Timberlake, Robbie Williams vagy Beyoncé – kívül olyan legendás zenészeket láthatunk mint Jimi Hendrix, a Beatles vagy a halhatatlan örök kedvenc Freddie Mercury. Sorolni is órákig lehetne a hírességeket a sport, világi vezetők vagy a történelmi részlegben. Folyamatos bővüléssel a kiállító rendszeresen állít ki új embereket, lépést tartva ezzel az új sztárok érkezésével.

A londoni Madame Tussauds az Angol Örökség része. Mára a múzeum több városban is jelen van, köztük Hong-Kongban, Amszterdamban, Las Vegasban, New Yorkban, Washingtonban, Berlinben.

Megközelítés

– Metró: Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan és Hammersmith & City vonal: Baker Street megálló

Jegyárak

– 35 £
– Online vétel esetén konkrét napra, azon belül is konrét időpontra olcsóbb 29 £-tól

Nyitva tartás

– Hétköznap: 9:30-17:30. Július 16.-szeptember 2. között minden nap 9:00-19:00.
– Hétvégeken, és ünnepnapokon: 9:00-18:00.
– Július 16.-szeptember 2. között minden nap 9:00-19:00.