párizs

A világ legnépszerűbb és leglátogatottabb városai

Sokakat foglalkoztathat az az információ, hogy vajon melyek a világ legkeresettebb célállomásai a turisták körében. Ennek megválaszolása viszonylag egyszerű, ha tudjuk, hogy hol töltötték el a legtöbb vendégéjszakát az utazók. Az elmúlt évek adataiból dolgozva elmondható, hogy nagy népszerűsége van a különleges helyszíneknek, de a klasszikus célpontoknak is. Tekintsük át, hogy melyek a turisták által leginkább megszállt helyszínek.

Bangkok, Thaiföld: Vendégéjszakák száma: 22,8 millió

Lassan az elmúlt 10 év folyamatos legnépszerűbb célpontja Bangkok volt a nemzetközi utazók körében, nagyrészt a történelmi helyszínek és a modern felkapott pontok vonzó látnivalók keverékének köszönhetően: az aranyozott Grand Palace komplexum, a fényűző Mandarin Oriental, a csatornák és a csatornák. Utcai ételárusokkal teli sikátorok – és ez még csak a kezdet.

Párizs, Franciaország: Vendégéjszakák száma: 19 millió

Szinte lehetetlen ellenállni Franciaország fővárosának varázsának – és több mint 19 millió utazó nyilvánvalóan egyetért ezzel. A város elegáns szállodáiról és utánozhatatlan éttermeiről ismert, ami megmagyarázhatja, hogy az első tízben miért van a második helyen Dubai után a napi elköltött dollárok (296 dollár) tekintetében.

párizs

London, Egyesült Királyság: Vendégéjszakák száma: 19,09 millió

Annyi a tennivaló Londonban, hogy megéri az ismétlődő látogatásokat. A hatékony közlekedési rendszer azt jelenti, hogy nem kell költeni a pénztárca nagy részét a közlekedésre, ami felszabadítja a szórakozásra szánt pénz egy részét. Így akár szabadidőben egy online casino magyar felülettel is el lehet szórakozni, amíg két program között van az ember.

st-pauls cathedral london

Dubai, Egyesült Arab Emírségek: Vendégéjszakák száma: 16 millió

Úgy tűnik, Dubai soha nem hagyja abba, hogy felülmúlja önmagát. Az elmúlt években a város megnyitotta Massimo Bottura új éttermét a W Dubai The Palm-ban, és rezidens DJ-ket mutatott be nemzetközi repülőterén. De úgy tűnik, ez a pompa kifizetődik – szó szerint. A turisták hihetetlen napi 553 dollárt költöttek ott az elmúlt években. Valószínűleg a pompa és fényűzés vonzza a szerencsejátékos utazókat is, aminek komoly gazdaságélénkítő hatása is lehet, ahogy a civilhetes.net oldalon olvasható.

Burj Khalifa dubai

Szingapúr: Vendégéjszakák száma: 14,7 millió

Egy független törpeállam, amely óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedekben, aminek az 1965-ös függetlenedés volt az alapja. Lehet, hogy most nem tud Szingapúrba utazni, de bárhonnan megtapasztalhatja a látnivalókat. A Marina Bay Sands magasba nyúló tornyaitól a Gardens by the Bay szürreális szuperfáiig és a Jewel Changi repülőtér ikonikus esőörvényéig megtekinthetők a legcsodálatosabb helyszínek akár virtuálisan is egy remek alkalmazás használatával, ami jó kedvcsináló lehet e csodálatos helyszín feltérképezésében.

Kuala Lumpur, Malajzia: Vendégéjszakák száma: 13,8 millió

A világ egyik legjobb street food városa is sokoldalú nyaralóhelynek bizonyult. A látogatók átlagosan 5,7 éjszakát töltenek a malajziai fővárosban, de mivel rengeteg nagyszerű szállodában lehet megszállni (Grand Hyatt és Shangri-La), azt javasoljuk, hogy maradjon akár egy teljes hétig.

New York City: Vendégéjszakák száma: 13,6 millió

A Lower East Side olasz éttermeitől a Midtown égig érő szállodáiig nincs a földön olyan energikus város, mint New York. Nem hibáztathatjuk az egyéjszakás látogatókat, amiért átlagosan napi 152 dollárt költenek itt – és látogatásaikat 7,9 éjszakára terjesztik ki.

Isztambul, Törökország: Vendégéjszakák száma: 13,40 millió

Isztambul továbbra is vonzza a látogatókat történelmi építészetével, gyönyörű butikjaival és ötletes éttermeivel – nem is beszélve a virágzó művészeti életről a város Karaköy negyedében. Könnyen belátható, hogy miért választották több, mint 10 millióan ezt a gyöngyszemet a világ egyik legjobb városának.

isztambul

Tokió, Japán: Vendégéjszakák száma: 12,9 millió

A Haneda repülőtérre rengeteg nemzetközi járat, rekordszámú Michelin-csillagos étterem miatt soha nem volt jobb alkalom arra, hogy meglátogassa a világ legjobb városát.

Antalya, Törökország: Vendégéjszakák száma: 12,4 millió

Antalyát 2018-ban szűken előzte meg Szöul, de az üdülőváros végre betört a legjobb 10 közé – és ennek jó oka van. Tengerparti szállodái és epikus római romjai mellett Antalya történetesen Törökország türkizkék partja mentén található – az ország egyik legfestőibb (és az egyik kedvenc) nyári vakációs időtöltési helye.

Antalya Konyaalti Beach