vela plaza baska

Kvarner-öböl legszebb strandjai

1.: Vela Plaza – Baska/Krk sziget. Kék zászlós strand, 2 km hosszan, szép kavicsos partszakasz cukrászdákkal, bárokkal, éttermekkel, vízi csúszdával, sokféle vízi sport lehetőséggel, gyermekjátszótérrel.

vela plaza baska

2.: Rajska Plaza – Lopar/Rab sziget: szinte már világhírű a Rajska Plaza vagyis a Paradicsompart. Hosszan sekély vizű, homokos strandja nyugodt öbölben található, egészen kicsi gyermekek és úszni nem tudók számára tökéletes választás. Nap közben a strand a családoké, este a fiatalok tartanak strand bulikat.

Rajska Plaza Lopar

3.: Cikat – Mali Losinj/Losinj sziget: Ez a strand sziklás, köves, betonos, de vize rendkívül tiszta. Szépen tükröződnek benne az öblöt körülvevő, és árnyékot is adó fenyőerdők. Van egy kis homokos része is a strandnak, ami kisgyerekeknek is alkalmas fürdőhely. Egy 30 km hosszú sétány mentén pedig bárhol találunk kis strandokat.

Cikat Mali Losinj

4.: Moscenicka Draga – Opatija: Ezt a kavicsos, szép strandot a Lungo Mare sétány köti össze Opatijával. A strandon éttermek, kávézók, cukrászdák, árusok kaptak helyet, a fenyőfák alatt kellemes árnyékot találunk, és zuhanyozók is vannak.

Moscenicka Draga Opatija

5.: Gradska Plaza – Crikvenica. Az itteni strandnak nincs hangzatos neve, egyszerűen csak városi strandnak nevezik. Ez nem is csoda, hiszen 8 kilométer hosszan húzódik végig a városon a strandok sora, főleg kavicsos partszakaszokkal, de van köztük homokos is. A város központjában lévő partszakasz, az igazi Városi strand fizetős, cserében viszont ingyen használható sokféle létesítmény, ami máshol pénzbe kerül.

Gradska Plaza Crikvenica