krk sziget

Krk sziget

A Kvarner-öbölben elhelyezkedő Krk Horvátország legnagyobb szigete, amelyet 1980- tól a Krčki most (Krki híd) köt össze a szárazfölddel.

A Rijekai repülőtér is a szigeten található, aminek köszönhetően a turisták könnyedén meg tudják közelíteni. Krk szigetének települései közül azokat mutatjuk be, ahol lehetősége van a szállást foglalni a Krk szigetén található számos szálloda, magánapartman és nyaraló egyikében, vagy az Omišalj Marina.

Krk sziget látnivalók

Baška – A sziget délkeleti partján fekvő kis turistatelepülés közelében található a Jurandvor és a Szent- Luca templom, a horvát történelem egyik legfontosabb emléke, a Baškai felirat (1100.) lelőhelye. Baška egy kicsi, barátságos üdülőhely, amely Krk szigetének déli partján, Krk várostól 19 kilométerre, egy apró öbölben helyezkedik el. Baškát szőlőlugasok veszik körül, és csodálatos kilátás nyílik róla Prvić szigetére. A település ma egyike a Kvarner-öböl legkedveltebb úticéljainak. A település 2 km-es kavicsos tengerparttal rendelkezik, a környező tenger tiszta, a természeti környezet pedig gyönyörű A baškai strand számos rekreációs és sportlehetőséget kínál, és főként kisgyermekes családok, illetve a sport kedvelői számára ajánlott. A strand közelében található a szállodák és apartmanok nagy érésze.

A baškai idegenforgalom története 1904-ben kezdődött; ekkor alapították a helyi Városszépítési Társaságot. Nem sokkal ezután megnyitotta kapuit az első szálloda, a Tomislav (1906), kialakították az első strandot (1908), 1911-ben pedig a cseh származású E. Geistlich megépítette a modern Baška szállodát. Baška kulturális és történelmi központként is ismert. Erről tanúskodik a Sv. Lucija-templomban talált 900 éves Baškai Felirat is, amely a legelső horvát írásos nyelvemlék. Foglalja le szállását, és üdüljön a Krk szigeti Baškán!

A baškai turizmus kezdetét 1904-től, a Városszépítési Társaság megalapításától számítják. Nem sokkal ezután megnyílt a város első szállodája, a Tomislav (1906), kialakították az első strandot (1908), 1911-ben pedig a cseh származású E. Geistlich felépítette a modern stílusú Baška szállodát,… (www.culturenet.hr)

A településen gyönyörű strand található, számos szálláshellyel, amelyeket időben lefoglalhat a Krk szigeti Baškáni töltött nyaralásához.

krk sziget

Krk – Krk szigetén található az azonos nevű Krk város; a települést római kori városfalak veszik körül, az óvárosi részben tipikus, szűk utcák és kulturális emlékművek sokasága találhatóm.

Njivice – A település Krk sziget nyugati partján lévő Beli Kamik öbölben fekszik. Njivice egykor halászfalu volt, de a befektetéseknek, az útépítéseknek és a repülőtér felépülésének köszönhetően ma ismert idegenforgalmi központ, számos európai és más országokból érkező turista találkozóhelye. Látogassa meg a Mária mennybemenetele kápolnát, a városi tanács XVI. századi épületét, a VI. századból származó Szent Antal-kápolnát, és a Lapidarij, az Art és a Njivice galériát. Cégünk és a Jadran szálloda gondoskodik róla, hogy njivicei nyaralása kellemesen teljen.

Omišalj – Ez a Krk sziget északnyugati részén település, kultúrtörténeti értékei mellett a turisták számára is érdekes. Az omišalji turizmus idén ünnepli 100. születésnapját. A krki Omišalj jó közlekedéssel rendelkezik, hiszen a sziget északi oldalán, a Krčki most közelében található, de a Rijekai repülőtér is a közelben van Omišalji pihenése és nyaralása kényelméről és nyugalmáról az Adriatic szálloda személyzete gondoskodik.

krk sziget

Krk sziget szállás

Jadran Njivice

A három csillagos, modern Jadran szálloda a tengerparton, a városközponttól 200 méterre található. Valamennyi szoba és közös helyiség légkondicionált. A hotel összesen 224 modern felszerelésű szobával rendelkezik.

Dražica Krk

A Dražica szálloda Krk városában, a tenger közvetlen közelében található. A vendégfogadó terem, a recepció és a pénzváltó a szálloda földszintjén van. A recepció mellett pénz és egyéb értékek megőrzésére szolgáló széf is található, amely,, a nappali, mosoda és vasalás szolgáltatása mellett, egyike a szálloda által a vendégek számára nyújtott pluszszolgáltatásoknak.