Törökország nyaralás

Következő úticél: a török riviéra!

Sokan gondolnak megfizethetetlen luxus nyaralásra, fullasztó forróságra és óriási tömegekre, ha a török riviéráról van szó, pedig aki már járt itt, jól tudja, hogy sokszor épp az ellenkezőjéről van szó. Bár a török régió valóban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utazók körében, mégis vannak olyan különleges részei, amelyek még nem kerültek felfedezésre, így nem kell tartanunk attól, hogy tipikus turista-helyre érkezünk és egy nyugodt, élményekkel teli nyaralással gazdagodhatunk!

Az ember lehet akár az aktív pihenés, a történelem és kultúra, tengerpartok, vízi sportok, speciális gasztronómia, éjszakai szórakozás vagy természeti kincsek szerelmese, itt biztosan megtalálja a maga helyét. Az ország amellett, hogy híresen remek szállodákkal várja az utazókat, a legszebb tengerpartokkal is kecsegtet, ahol nem csak a finom puha homokot és a kellemes tengert élvezhetjük, de akár izgalmas vízi sportokkal is elüthetjük az időt. További előnye ennek a résznek, hogy a legtöbb strand fokozatosan mélyülő vízzel rendelkezik, így a gyermekes családok számára is biztosítja a biztonságos pancsolást.

Csodálatosan egyedi része a riviérának Törökország Kemer nevű városa, amely Antalya tartományban, a népszerű Antalya városról alig 40 kilométerre található. Tiszta és rendezett utcák, kék zászló minősítésű strandok, csodálatos kék tenger és vadregényes hegyek jellemzik ezt a térséget, mondhatnánk, hogy nem lehet betelni vele!

Kemer több olyan látványossággal is kecsegtet, amely a történelem szerelmeseinek igazi csemegét jelentenek. Testközelből tapasztalhatjuk meg a múltat Phaeslis görög és római ókori város romjain keresztül, de az egykori Olümposz és Idyropolis városok nyomait is felfedezhetjük.

A legkülönlegesebb látnivaló azonban mégis a Kekova, Törökország leglátványosabb ókori városa, amely a Római Birodalom ideje óta állja meg a helyét a Földközi-tengerben. Egy erős földrengés során jelentős része a tenger alá süllyedt, ezzel kialakult az egyik legizgalmasabb látványosság a területen. Rengetegen kíváncsiak rá, több százan látogatják meg minden nap Kemer elsüllyedt városát hajókkal az ideutazók. A felszínről is tisztán lehet látni a víz alatt az egykori utcákat, házakat és romokat is – a bátrabbak pedig alá is merülhetnek, hogy testközelből tekintsék meg a régmúlt víz alatti maradványait.

A lelkes természetjárók sem fognak csalódni Kemerben, hiszen a tenger, a hegyek és a fenyvesek harmóniája elragadó, így ha aktív programokra vágyik valaki, akkor több gyalogtúra közül is tud válogatni. Akár egy ebéd utáni levezető séta vagy egy hosszabb kirándulás is szóba jöhet, ha feldeznénk magunknak a helyi természeti környezetet. Természetesen, mivel Törökországban járunk, kihasználhatjuk a tenger közelségét is, rengeteg vízisport, búvárkodási lehetőség és yacht túra áll rendelkezésünkre, de ha csak relaxálni szeretnénk, akkor sincs okunk aggodalomra, hiszen gyönyörű strandon süttethetjük a hasunkat és mártózhatunk meg a kellemesen simogató tengerben.

A fenséges Taurus-hegység szegélyén elhelyezkedő Kemer központja az Antalya régió egyik leglátogatottabb és legellátottabb üdülőhelye nagyszerű szállodákkal, apartmanokkal, éttermekkel, bárokkal, strandokkal, látnivalókkal és sok minden mással. Üdülőváros lévén nem meglepő, hogy számtalan lehetőségünk van a számunkra legmegfelelőbb szállást és programokat találni, de azt sem zárhatjuk ki, hogy váratlanul beszippant minket a város atmoszférája és olyan helyeken kötünk ki, amelyre nem számítottunk volna!

Felejthetetlen élmények várnak tehát Törökország Kemer városában, a török riviéra izgalmas kincses dobozában! Fedezd fel ezt a különleges térséget minden csodájával együtt: élvezd ki a tengert, az ételeket, a török életérzést és töltődj fel egész évre!