korfu utazás

Korfu utazás

Amikor Korfura érkezik az ember, nem tudja, mit is csodáljon meg először: Korfu természeti szépségeit, a városok, falvak festői látványát vagy a pompás öblök és strandok széles választékát. Ez az, ami a nyaralók ezreit minden évben Korfura vonzza. Korfu a Jón-szigetek legészakibb tagja.

Kérkira, ahogy a helyiek nevezik, a fotózás, a természetjárás szerelmeseinek szigete. Korfu északi csücske, Agiosz Sztefanosz 2,5-km-re fekszik az albán partoktól. A szigetet borító dús örökzöld növényzet miatt smaragd szigetnek is nevezik. Csodálatos mediterrán citrusligetek, lenyűgöző panoráma tárulnak elénk Korfun. Több mint 600 vadvirágfajta és egzotikus madarak sokasága (pelikán, sárgarigó) és olyan állatok, mint például róka, vadkecske és a sziget híres teknőse élnek itt.

Korfu keleti partja, a békés, nyugodt tenger mindezek mellett a tengeri sportok széles választékát is nyújtja. Akik Korfu erre a részére jönnek, részt vehetnek a hagyományos halászhajó-kirándulásokon a magányos öblökbe, vagy akár romantikus evezőscsónak-kirándulásokon is.

korfu látnivalók

A nyugati part hatalmas homokos területet és lenyűgöző öblöket tartogat a pihenő vendégek számára. Azonban Korfun még számos látnivaló akad: régészeti műemlékek, bizánci templomok, velencei erődítmények.

Korfu nevezetességei közé tartozik Erzsébet királyné, Sissy palotája, a neoklasszicista Achilleon-kastély, mely 1863-ban épült egy olasz építész tervei alapján.

Ezen a szigeten élt Gerald Durrell is. Pontikonissziban található a Vlacherna kolostor fehér harangos temploma, mely a sziget jelképének számít. Korfu legmagasabb hegycsúcsa a Pantokrator-hegy, amely 906 méter magasan fekszik.