Kiskunmajsa Jonathermál Fürdő

Kiskunmajsa Jonathermál Fürdő

Egész évben folyamatosan (a nyári és téli szezonban változó nyitva tartással) működő háromgenerációs fürdő, ahol a család minden tagja felüdülhet a parkosított, sportpályákkal is ellátott környezetben, a kül- és beltéri termál-, csúszdás és élménymedencékben. Hétvégenként éjszaka is megmártózhatnak a holdfény-fürdőzés hívei.

A szórakoztatás és kikapcsolódás mellett a gyógyulás, a felfrissülés is kiemelt szerepet játszik a fürdő életében. Többek között gyógymasszázst, víz alatti vízsugármasszázst és csoportos víz alatti gyógytornát is igénybe lehet venni. A fürdő csarnokában szolárium, szauna és mártózómedence várja a vendégeket. A Kiskunmajsára érkező vendég a fürdő közvetlen szomszédságában elhelyezkedő motelben és kempingben találhat színvonalas szálláslehetőséget.

Családoknak további ideális szálláslehetőséget nyújtanak teljes komforttal ellátott faházaik. A sátorral, lakókocsival érkező vendégeket a mintegy 5 hektáros, ligetes környezetben, 200 lakókocsit egyidejűleg befogadni és kiszolgálni képes kemping várja. A 120 fő befogadására alkalmas, igényesen kialakított rendezvényterme egyéb szolgáltatásokkal magánjellegű, illetve hivatalos rendezvényekre, tréningekre, megbeszélésekre is alkalmas.

Kiskunmajsa Jonathermál Fürdő

Gyógyhatás:

Nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíze mozgásszervi elváltozásokat, lágyrész-reumatizmust és nőgyógyászati panaszokat orvosol, de műtét, csonttörések utáni állapotok, bénulások kezelésére is alkalmas.

A fürdő története:

Kiskunmajsán az 1960-as évek közepén zajló szénhidrogén-kutatások során került feltárásra a termálvízkincs, a nátriumhidrogén-karbonátos hévíz. A kiskunmajsai fürdő 1984-ben nyitotta meg kapuit kezdetben szabadtéri, majd a későbbi fejlesztések nyomán fedett medencékkel. A 2001-es év nagy változást jelentett a fürdő életében, hiszen átadtak egy új, 400 m2 vízfelülettel rendelkező és több mint 10 élményelemet felvonultató élménymedencét. 2002-ben 120 fő befogadására alkalmas konferencia- és rendezvényterem, 13 db összkomfortos családi nagy faház a fürdő közvetlen szomszédságában, továbbá 15 fő elhelyezésére alkalmas Jonathermál Apartmanház került átadásra az üdülőfaluban. 2004-ben átadták a multifunkcionális medencét, melynek 295 m2 vízfelülete helyet biztosít a négy óriáscsúszdát magába foglaló élményelemekkel rendelkező csúszdaparknak és a legkisebbek szórakoztatását ellátni hivatott gyermekmedencének. Szomszédságában európai színvonalú játszótér kapott helyet. 2005-ben régi terv vált valóra: átadásra került a mintegy 560 m2 vízfelülettel, élményelemekkel rendelkező hullámmedence.

Kiskunmajsa Jonathermál Fürdő

 

Az elmúlt években a gyógyászati épületek rekonstrukciója mellett egy új épületszárny átadása is megtörtént, és sikerült megvalósítani néhány gyógyászati eszköz beszerzését is (iszapkezelő blokk, állítható manipulációs padok, multifunkcionális fizikoterápiás készülékek, hidraulikus betegemelő, kombinációs gyógykádak, négyrekeszes galvánkád, krioterápiás készülék).

Fürdő adatai:

Gyógyvízminősítés száma: 287/Gyf/1987.
Minősített kút száma, jele: Szank-94 számú gyógyvízkút.
Kültéri terület: 25 hektár parkosított terület.
Kültéri medencék: termál körmedence (364 m2), élménymedence (400 m2) 14 élményelemmel (pl.: dombcsúszda, vadvízi sodrófolyosó, pezsgőágyak, dögönyözők, barlang, buzgárok, gejzírek stb.), “szabadstrand” (7500 m2) hatalmas vízfelülettel rendelkező természetes fürdőhely úszó aqua-parkkal, “jéghegygyel”), négy óriáscsúszdával (Anaconda, Kamikaze, Hidorcső, Rafting) és több élményelemmel rendelkező csúszdapark és gyermekmedence (295 m2), több élményelemmel rendelkező hullámmedence (530 m2). Összesen: 9089 m2.
Fedett terület: fürdőépület (400 m2), fürdőcsarnok (1000 m2). Összesen: 140 m2.
Beltéri medencék: két ülő-gyógymedence (66 + 35 m2), gyógy-úszómedence
(337,5 m2). Összesen: 438,5 m2.
Engedélyezett befogadó kapacitás: télen 1890 fő, nyáron 8860 fő.

Szolgáltatások a fürdő területén:

  • Gyógykezelések: orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, csoportos víz alatti gyógytorna.
  • Sportolási lehetőségek: asztalitenisz, kosárlabda, minigolf, tenisz, futball.
  • Egyéb szolgáltatások: szezonális és állandó jelleggel működő éttermek, büfék.

A fürdőhöz közvetlenül kapcsolódó szálláshely:
Thermál Motel és Kemping (II. osztályú üdülőház és kétcsillagos kemping)
6120 Kiskunmajsa, Kőkút 26.
Tel.: 77/481-245
Honlap: www.jonathermal.hu