király fürdő

Király Gyógyfürdő

Budapesten számos patinás gyógyfürdő található, az egész évben üzemelő fürdők igen népszerűek a hazai lakosság és a külföldi turisták körében. Az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett a fiatal. 30 év alatti fürdőlátogatók száma, akik elsősorban a szolgáltatásokban gazdag patinás külsejű létesítményeket keresik fel. 2020-ban a budai törökfürdő, a Király gyógyfürdő is jelentős mértékben megújult, a munkálatok a török stílusú belső udvaron, a kupolás medencetéren és számos épületrészen fognak zajlani.

A Király fürdő szintén a török hódoltság idején létesült, 1565-ben kezdte meg az építését Arszlán budai pasa, de a befejezése Szokolli Musztafa nevéhez fűződik. Saját kúttal nem rendelkezett, és napjainkban is a Lukács fürdő vizével látják el. A 18. században a tulajdonosa, és névadója jelentősen átalakíttatta, de megőrizte az eredeti műemléki jellegét.

 A Király fürdőben napjainkban 4 medence működik, ezek között 3 gyógymedence, és 1 merülőmedence található. A medencéken kívül a vendégek dézsát, és jakuzzit használhatnak.

király gyógyfürdő

A víz összetétele

A Lukács fürdőből származó gyógyvíz változatos összetételű: nátrium mellett kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos-kloridos, jelentős fluoridion tartalmú hévíz. A gyógyvíz igen kedvező hatású a következő problémák esetében:

  • ízületi megbetegedések
  • idült derékfájás
  • idegzsábák
  • porckorongsérv
  • baleseti utókezelés
  • fibromyositis
  • mozgásszervi bántalmak

A fürdőt 14 év alatti gyermekek még szülői felügyelet mellett sem használhatják. A vendégek a belépőjeggyel jogosultak használni a fürdőben található gőzkamrát, a száraz hőlégkamrát, és az udvari dézsát egyaránt.

A Király fürdőben a zárórák után lehetőség van privát fürdőzésre, amely a történelmi környezetben különleges élményt nyújt.

király fürdő budapest

A gyógyfürdőben a hagyományos fürdőszolgáltatások mellett gyógyszolgáltatások is elérhetőek,  orvosi beutalóval rendelkező betegnek számára kádfürdőzést, víz alatti sugármasszázst, és gyógymasszázst biztosítanak.

A Király fürdő Wellness szolgáltatásai között a vendégek a manapság népszerű masszázsok mellett olyan különleges masszázsokat is találnak, mint a luxury refreshing masszázs, és a harmony aromamasszázs.

Megközelítés

1027 Budapest, Fő u. 84.

Tömegközlekedéssel:

autóbusz: 9-es,109-es

villamos:19-es

Szentendrei HÉV-vel

Nyitvatartás

Naponta 09:00-21:00 óra között, pénztárzárás 20 órakor.