Kerkyra

Kerkyra

Kerkyra (Kerkira, Kérkira), Korfu “fővárosa”, kiemelt turista látványosság a szigeten, meseszép kilátással az albán hegyekre. A város jelenlegi képére jó pár kultúra hatott, a bizáncitól kezdve, a velencein és angolon keresztül egészen a görög kultúráig. A házak nagy része az elmúlt évszázadban újra lett építve, de ettől függetlenül nem ritka a 300-400 éves épület sem.

Kerkyra nagy része a Kanoni-félszigeten helyezkedik el, viszont a város építésekor több helyen árokkal vágták át a félsziget részeit, hogy ezzel is biztosítsák a tökéletes biztonságot a várrendszer lakóinak.

Kerkyra

A város lakossága megközelítőleg 40,000 fő, amely a legnagyobb település a szigeten. A városban található a nemzetközi repülőtér és a sziget legfontosabb kikötői is. A Kerkirának 2 kikötője van, az új kikötő, amely a város nyugati részén található, innen indulnak a nemzetközi hajók, óceánjárók, és a régi kikötő, amely a halászhajók, kompok indulási helye.

Kerkyra

Kerkyra legfontosabb motívuma a 2 erőd, amelyet már  Korfu látnivalók cikkünkben említettünk. Mint a kikötőket, az erődöket is új és régi erődként ismeri mindenki. Érdekes elnevezést kaptak, hiszen a kettő erőd közötti különbség alig 30 év. Az erődök egy részét meg lehet látogatni, viszont még jelenleg is használatban vannak, így a görög haditengerészet folyamatos ellenőrzés alatt tartja. A két erőd között található az óváros, amely szűk, kanyargós utcákkal (kontoúnia-nak hívják), szűk sikátorokkal rendelkezik.

Kerkyra

A macskaköves szűk utcák leginkább a velencei időkre emlékeztetheti a turistákat, míg az épületek nagy része pedig inkább a brit kultúrát ismerheti fel bennük. A forgalmasabb utcákon olasz, görög módi ruhák vásárolható. Az óváros fallal van körülvéve és pont amiatt készültek csak szűkös utcák, hogy a korlátozott helylehetőségeket kellőképpen ki tudják használni. Az óváros területén nem lehet autóval közlekedni, de nem is baj, hiszen pont ettől tudja megőrizni a régi mivoltát.

Kerkyra szállás

 


Booking.com