isztria strandok

Isztria legszebb strandjai

1.: Bijeca – Medulin. Több szép homokos strandja is van, de ez a legismertebb, a legjobban ellátott és kiépített. Sokak szerint Horvátország legszebb strandja több, mint egy kilométeren húzódik egy védett öbölben. Természetes árnyékot adnak a part menti fák, a víz lassan mélyül, vannak felfújható játékok a vízben.

Bijeca Medulin

2.: Girandella – Rabac. Kavicsos strand, de vannak sziklás, köves és betonozott részei is, így lehet búvárkodni és kényelmesen napozni is. Zuhanyozók, bérelhető napernyők, sokféle sportlehetőség, esténként fesztiválprogramok biztosítják a kellemes nyaralást. Kék zászlós strand, ami garantálja a tiszta vízminőséget.

Girandella Rabac

3.: Plava i Zelena Laguna (kék és zöld laguna) Porec. A várostól mintegy 2 kilométerre találjuk, lehet menni gyalog, hajóval vagy kisvonattal. A strand két félsziget partján nyúlik végig, fenyőerdők övezik, ami nem csak látványnak gyönyörű, de kellemes klímát is biztosít. Porec városi strandjai kavicsosak, néhol homokosak, de mind nagyon tiszták.

Plava i Zelena Laguna

4.: Sol Polynesia – Umag. A városnak sok jó strandja van, homokosak és apró kavicsosak, a legjobbak a kempingek, üdülőtelepek strandjai, ezek között is a Polynesia. Homokos, sóderos és apró kavicsos, sekély partszakaszok váltakoznak, egy része naturista, ezt fenyőerdő határolja. A strand felett Katoroban a gyerekeket izgalmas játszótér várja.

Sol Polynesia Umag

5.: Koversada – Vrsar. Itt már régi hagyománya van a nudizmusnak, naturizmusnak. Az 5 km hosszú strand tele van kellemes kis öblökkel, sziklás búvárkodásra alkalmas helyekkel, és van egy nagyobb, homokos partszakasza is. Minden szükséges szolgáltatást és kényelmet megtalálhatunk, kék zászlós strand és akadálymentes.

Koversada Vrsar