Hyde Park

Hyde Park

A hatalmas királyi Hyde Park London középső részén helyezkedik el. Legismertebb az észak-keleti részén található Speakers’ Corner (Szónokok Sarka), ahol 1872 óta bárkinek, bármiről lehet szónokolnia. Egy újabb, de annál népszerűbb látványosság a parkban a Diana hercegnő emlékére emelt szökőkút, melyet a királynő 2004. július 6-án avatott fel.

Hyde Park

A Serpentine tó két részre osztja a parkot. A Hyde Park területe 142 hektár, de mivel a Kensington parkkal (Kensington Gardens) határos, együttes területük óriási, 250 hektár. Nappal gyakorlatilag nem is lehet a két parkot egymástól elkülöníteni. A Kensington Gardens alkonyatkor bezár, míg a Hyde Park éjfélig nyitva tart, így sötétben is több órán át bóklászhatunk a több mint 4000 fa labirintusában.

1851-ben a parkban volt az első világkiállítás. A londoniak lelkesen használják kikapcsolódásra, sportolásra, de ebédidőben még az üzletemberek is szívesen fogyasztják el itt szokásos szendvicsüket. Ezenkívül a Hyde Park rendszeresen otthont ad koncerteknek, fesztiváloknak és egyéb rendezvényeknek.

Hyde Park

Megközelítés

– Metró: Piccadilly vonal: Hyde Park Corner megálló

Nyitva tartás

reggel 5 órától éjfélig