Gstaad Svájc világhírű, luxus üdülőparadicsoma Gstaad. 250 km remek pálya, modern felvonók, pazar éttermek és a Rózsaszín párducot üldöző Clouseau felügyelő emléke várja a látogatókat.

Gstaad

Svájc világhírű, luxus üdülőparadicsoma Gstaad. 250 km remek pálya, modern felvonók, pazar éttermek és a Rózsaszín párducot üldöző Clouseau felügyelő emléke várja a látogatókat.

Genftől két órányira

Gstaad, a híres síparadicsom autóval mintegy két óra alatt közelíthető meg Genf városából. A csodálatosan gondozott pályákon – a folyamatos napsütésnek köszönhetően – egyes napszakokban mindössze egy pulcsiban is síelhetünk. Többnyire kezdő és haladó pályákat találunk itt, de a kék pályák hossza sem kevesebb, mint 124 kilométer. Gstaadban hosszan síelhetünk a széles és alig lejtő terepeken. Ha valaki most ismerkedik a síelés alapjaival, akkor annak feltétlenül ajánljuk a gstaad-i pályákat, ahol gyorsan elsajátíthatják az alap mozdulatokat. A gyakorlásra talán a Schopfen nevű lejtő a legalkalmasabb, mely 1253 méter magasságban várja a kezdőket.

A középhaladó pályák közül az egyik legnagyobb az 1648 méter hosszúságú Eggli, amely két várost is átszel. Ha már magabiztosak vagyunk, akkor lehetőségünk van piros pályán hasítani egy-egy hómezőt, vagy erdős területet, ami biztosan újszerű élményt nyújt majd. Ha úgy érezzük, hogy még van mit fejlődnünk, akkor térjünk vissza a kiterjedt kék pálya-hálózathoz és kanyarogjunk kedvünkre, itt nem kell tartani letörésektől, vagy a hátunk mögött száguldó síelőktől.

Gstaad

A Wasserngrat nevű pálya is a nehezebbek közé tartozik, mely 1900 méter magasból indul a völgy felé. A Wispile lejtői esnek az üdülőközponthoz legközelebb, ahol rendkívül hosszú és széles lankákon síelhetünk a nap sütötte pályákon.

A profik – annak ellenére, hogy a síterep 45 kilométernyi fekete szakaszt tartalmaz – nagyon szívesen látogatnak Gstaadba, hiszen a terep igen alkalmas a sítechnika csiszolására és az igazán kellemes lesiklásra. A hegytetőkről páratlan panoráma tárul elénk, melyet akár egy kellemes vendéglő teraszáról is élvezhetünk. A csodás csúcsokról indulnak a sífutó és a snowboard pályák is, melyek erdőn, völgyön át vezetnek bennünket utunk során.

Gstaad síterepein soha nem kell várakoznunk a felvonóknál, hiszen számtalan modern lift működik itt, melyek segítségével gyorsan eljuthatunk a kiválasztott terepre. A hóviszonyok rendkívül biztosnak mondhatóak, hiszen a szezon kezdetétől egészen április végéig síelhetünk ezen a terepen.

Gstaad síelés

A nap fáradalmait a szállodák wellness részlegén pihenhetjük ki, ahol uszoda, szauna, masszázs és szolárium vár bennünket. Ha nem érezzük magunkat kellőképpen fáradtnak, akkor irány a gstaad-i éjszakai élet, ahol a bárokban főként éjfél után kezdődik az élet. A legtöbb helyen élő zenére táncolhatunk, miközben finom ételeket kóstolhatunk és különleges italokkal múlathatjuk az időt. Természetesen más kikapcsolódási lehetőségek is várnak ránk, mint a korcsolya vagy a tenisz, de egészen biztosan felejthetetlen élményben lesz részünk, ha kipróbáljuk a hőlégballonos repülést a meseszép Alpok felett. A pályák már megnyitottak, így nincs más dolgunk, mint csomagolni és elindulni Gstaadba!