Granada

Granada

Granada a flamenco szülőhazája. A város gondoskodik számunkra a flamenco estekről a sacramontei barlangokban. Számos műemléket nézhetünk meg, de kirándulhatunk a hegyekben is a Sierra Navadán.

Granada látnivalók

A város legismertebb városnegyede az Albaicin, mely régi mór városnegyed. Ennek a városrésznek sok szép temploma és egy fellegvára is van. A San Nicolas kilátó is itt található, melyről csodás a panoráma a városra. Innen láthatjuk teljes egészében az Alhambrát is, mely egy erődkomplexum volt. Al Ahmar idején épült a XIII. században. Az ókori mór monarchia szent helye volt. Az idők folyamán rongálódott az építmény. V. Károly is lebontatott egy épületet, majd a XIX. században a franciák is felrobbantották egy részét. A restaurálás több mint száz éve folyamatos. A Nasrid szultánok is itt hagyták kezük nyomát, egy nyári palotát, a Generalife-et, mely gyönyörű kertek között épült.

Granada

A granadai katedrális kívülről és belülről is csodálatosan szép. Izabella királynő kezdte el építtetni 1521-ben, az építkezés közel kétszáz évig tartott. Az épület monumentális, ám befejezve a mai napig nincs. A hosszú építkezés miatt több stílusjegyet is felfedezhetünk rajta, többnyire gótikus, reneszánsz és barokk motívumokat, ettől még érdekesebb a katedrális.

Granada

Granada központja a Plaza Nueva, mely általános találkozóhely. Granadának ez a terecskéje hamisítatlan spanyol atmoszférával rendelkezik. Itt található a királyi kancellária és a Santa Ana templom, melyeket szintén érdemes megnézni.

Granada

A barlanglakások többsége napjainkban múzeumként működik. Ezek nem is olyan régen még valódi cigány lakások voltak. Érdekessége, hogy a flamenco innen származik. Néhány lakást át is alakítottak flamenco bárokká, így eredeti környezetében élvezhetjük az előadásokat.