meteórák

Görögország érdekes látnivalók

Thesszaloniki

Thesszalonikiben található a Fehér torony melyet  az elmúlt évszázadokban börtönként használtak. A 20. század elején köré gyönyörű parkot alakítottak ki. A torony környéke ma a kulturális, színházi és politikai élet központja Thesszalonikiben.

thessaloniki

Kalambaka

Kalambaka városában a Meteorák lábánál a turisták által is látogatható két ikonkészítő műhelyt van. Ezt a csodálatos helyet látni  kell, mert elképzelni nem lehet a szépségét és különlegességét.

kalambaka meteórák

Platamonas

Platamon vára a Bizánci időkben az ország legfontosabb főútvonalát ellenőrizte. Innen látni lehetett  a Macedónia és Thesszália között vezető Tembi utat.  A régészeti ásatások során rátaláltak  Heraklionra.  A vár sokszögű fallal körülvett, 8 bástyával megerősített építmény.

Platamonas vára

Delphoi

Delphoi a jóslatok bölcsője. A legenda írásaiban Apollon ezen a helyen küzdött meg Püthonnal a sárkánnyal.  Delphoiban rengeteg írásokkal ellátott követ lehet találni.

Delphoi

Tempi-völgy

Tempi-völgyben a kristály tiszta vizű  Daphné forrása a völgy közepén fekszik. Fölötte egy függőhídon lehet átjutni az Agia Paraszkevi barlangkápolnához.

Tempi

Gastouri

Gastouri falu nevezetessége, mely Korfu szigetén található,  Sissy a magyarok királynéjának nyaralója,  ami a neoklasszikus és Pompei stílusokat hordozza. A kertjében több szobor látható, köztük  megtalálható az íjvesszővel sarkon lőtt Achileusz szobra is.

Athos

Athos-hegyi Kolostor Köztársaság. Az itt élő első remeteközösségek megalakulását  az ezredfordulóra teszik és Athoszi Athanasziosz nevéhez fűzik. Hamisítatlan  középkori keresztény “hangulat” tapasztalható ezen a helyen. A turisták kedvelt kiránduló helye.

Athos

Athén

Athénban egy igen nevezetes hely az El Venizelou sugárút, melyen teljes hosszában rengeteg bolt és kirakat kápráztatja el a nézelődőket. Megcsodálható a piros metró, a Panepistimio megállójánál 3 nevezetes csoda szép középítmény látható. Sorendben a Nemzeti könyvtár, középen az Egyetem és a másik oldalon Pallas Athéné kimagasló szobrával a Tudományos akadémia. Mindhárom épület önmagában is pompás építmény.

Athén

Waterland Aquapark

A turisták által nagyon kedvelt hely a Thesszaloniki közelében levő  Waterland Aquapark. Aki a tenger mellett igazi vízi élményre vágyik annak érdemes ellátogatni ebbe a rengeteg szórakozási lehetőséget nyújtó helyre.

Waterland Aquapark thessaloniki

Kavala

Kavalában számtalan látványosság található.  Kereskedelmi kikötője és a Pangaion hegy belsejében rejlő arany tette népszerű  várossá.  Via Egnatia (kereskedelmi út) nagyon fontos megállója volt.

Kavala