Gdansk

Gdansk

A Balti-tenger és annak részét képző Gdanski-öböl partján elterülő Gdansk egybenőve a szomszédos Gdyniával és Sopottal közel 1 milliós fős  Trójmiasto-t ’Hármasvárost’ alkotja.

A Danzig néven is ismert egykori Hanza város a középkor egy fontos kereskedelmi és kikötővárosa volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból.

A város fő nevezetességei az Ulica Długa (Hosszú utca) and Długi Targ (Hosszú Piac) területén, az un. Királyi úton helyezkednek el. A történelmi óváros ezen részén sétálva rekonstruált, 15-19. századi díszes polgárházakat és reprezentatív épületeket találunk, melyeteket a városkapuk határolnak.

Az eredetileg a 14. században emelt monumentális városházához később építették a 82 méter magas, díszes órájáról híres tornyát. A gótikus Szent Mária templom Európa legnagyobb, téglából épült temploma. A gótikus Szent Katalin templom Gdansk legrégebbi temploma.

Gdansk ezen kívül tengerparti strandjaival, a hajókirándulásaival és kulturális rendezvényeivel teszi felejthetetlenné a kirándulást.

Gdansk SzállásBooking.com