Egri termálfürdő

Eger termálfürdő

A Bükk-hegység déli lábánál található egri gyógyforrások a hegység karsztvizeiből fakadnak. Az egri gyógyforrások kedvező hatása a különböző betegségfajtákra ezen belül is főleg a reumatikus bántalmakra már a török időkben is ismert volt.

1932-ben a Törökfürdő szomszédságában nyitotta meg kapuit az Egri Termálfürdő, az ország egyik legszebb fürdőhelye. A történeti városmag közvetlen közelében elhelyezkedő fedett és nyitott vízi élménysziget ugyanis 7 medencével, sportpályákkal és a Török Fürdőbe közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik.

A strand egyedi jellegzetessége, hogy az északi felén inkább a gyógyvizes, csendesebb fürdőző funkciók telepedtek meg, míg a déli területen, tudatos fürdőfejlesztés eredményeként a gyermekbarát, fiatalosabb strandolás kapott helyet. A vízi komplexum hét medencéjével és 5,3 hektárnyi parkosított területtel várja a pihenni és felfrissülni vágyó vendégeit, mely garantáltan kellemes időtöltést biztosít az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.

Azok a vendégek, akik a gyógyászat miatt keresik fel az Egri Termálfürdőt, egész évben modern körülmények között élvezhetik a kétféle minőségű, kénes termálvíz és a radonos gyógyvíz gyógyhatását. Az 1936-ban épült I-s medence aljáról – Európában egyedülálló módon – ma is természetes kavicsrétegen át tör fel a radon tartalmú gyógyvíz. A híres dögönyöző 3 méter mélyre süllyesztett medencéjében 6 vízkiömlővel 2 méter magasról zúdítja alá a termálvizet.

Eger termálfürdő

A vizek gyógyító hatása a bennük lévő különféle nyomelemeknek a szervezet élettani funkcióira Az egri gyógyfürdő, valamint az itt alkalmazott kezelések az alábbi esetekben javalltak (Indikációk):

• Reumatikus és mozgásszervi megbetegedések degeneratív formái (pl. Artrozis, Spondilartrozis, Diskopatia)

• Krónikus gyulladásos gerincoszlop és ízületi megbetegedések (pl. PCP, Bechterew-kór)

• Kötőszöveti reumák

• Szekunder izületi megbetegedések, az anyagcsere zavaroknál fellépő izületi fájdalmak (pl. köszvény, cukorbetegség)

• Törések, baleseti sérülések, mozgásszervi műtétek utáni állapot rehabilitációja

• Ízületi, porckorong operációk elő és utókezelése

• Nőgyógyászati problémák (pl.ciklikus zavarok, terméketlenség, krónikus gyulladások)

• Vegetatív idegrendszeri zavarok, fáradékonyság elleni roborálás