dunakanyar

Dunakanyar

A magyarországi felső Duna-szakasz legfestőibb része a Budapesttől északra elterülő Dunakanyar. Nem véletlen, hogy az országot elfoglaló magyarok első fejedelmi székhelye, Esztergom is itt épült. Sőt, itt találjuk az élő reneszánsz városát, Visegrádot, és a számos művészt, alkotót megihlető, festői Szentendrét is.

A vidék látnivalói legkönnyebben az egykori római Limest követő, kanyargós autóúton, vagy a szintén a Duna két partját kísérő, jelentős részben már kiépített Eurovelo-kerékpárúton érhetők el. Aki viszont egyszerre szeretné élvezni a táj, a folyó és a parti települések látványát, annak azt ajánljuk, hogy „szedje föl a horgonyt” Budapesten, hajókázzon el a Szentendrei-sziget mellett, és szálljon ki Szentendrén, Vácott, Visegrádon vagy a szemközti Nagymaroson, sőt meg se álljon Esztergomig!

Esztergom

A parti településektől távol is bőséggel találhatunk szemet gyönyörködtető természeti jelenségeket, geológiai csodákat: a Duna két oldalán emelkedő vulkanikus hegyvidék kúpjait és az általuk közbezárt völgyeket szívesen látogatják a természetjárók. Szintén magukénak érzik ezt a vidéket a kitűnő szarvas-, őz- és vaddisznóállományáért ide érkező vadászok is.

Jöjjön el ön is a Dunakanyarba, vegye igénybe a táj gyönyörű fekvésű szállodáinak wellness programcsomagjait, vagy keressen föl egy családias vendégházat, utazgasson párjával vagy gyermekeivel a Börzsöny vadregényes erdőségeit feltáró kisvasutakon, élje át a reneszánsz életörömöt Visegrádon, vagy a barokk pompát a Váci Világi Vigalom alkalmával!

vác

Próbálja ki a nemzedékeken átörökített népi mesterségeket a szentendrei Skanzenban vagy a Szokolya melletti Kacár tanyán, barátkozzon össze az ősi magyar háziállatokkal a Bodor Majorban, kóstolja meg a hamisítatlan házi lekvárt, mézet vagy gyümölcsszörpöt a festői Alsó-Ipoly-menti falvakban – járjon csodájára a folyó és a hegyek házasságából született lenyűgöző természeti kincseknek és az ezeréves magyar kultúra remekeinek!