Dubrovnik strandok

Dubrovniki strandok

Az UNESCO Világörökségi Helyszín címhez méltóan Dubrovnik a strandolók megelégedésére is jó szolgálatot tesz. A város környékén található strandok több minősítő szervezet szerint is rendkívül tiszták.

Dubrovnik központi elhelyezkedésű fürdőhelye a Banje. Kavicsos fövenyével szemben a Ploče -kaput magába foglaló várfal és az óváros látványa tárul elénk. A fényűző szállodák közelsége miatt a strand szolgáltatásai is magas szintűek. A part menti bár, a napozóágy és napernyő bérlési lehetőség mellett lehetőségünk van kipróbálni a tenger feletti paplanernyőzést, a vizisíelést, jetskizést, vizi banánozást. A szórakoztató kínálat évről évre változik, ezért mindig van újdonság erejű attrakció.

Dubrovnik Copacabana

A turisták által közkedvelt Copacabana strand valamivel visszafogottabb és olcsóbb a Banje-nél. A helyi lakosság is inkább ezt a partszakaszt választja a kikapcsolódásra. A strand a Lapad-félszigeten található, partja kavicsos. Legegyszerűbben tömegközlekedéssel a 6-os buszt használva jutunk le a strandhoz. Az Orsan Vitorlás Klubnál leszállva 15 perc üdítő séta vár ránk. A parton gyümölcsös, jégkrémes, sportszer kölcsönző és öltözőkabinok is várják a turistákat.

A Lapad-félszigeten, a Lapad-öbölben található még egy strand. A strand leginkább a forró nyári napokon lehet üdítő a turisták számára, ugyanis fenyvesekkel szegélyezett partja menedéket nyújt a napégés ellen. Partját homokos föveny fedi. A zuhanyzókkal, kabinokkal és éttermekkel, bárokkal jól ellátott parton változatos játszóteret is találunk. Homokos partja, az árnyékos helyek nagy száma és a kiépült infrastruktúra miatt kényelmes strandoló hely lehet kisgyermekes családok részére is.

Dubrovnik-Sveti-Jakov-strand

Sv. Jakov strand aprócska kavicsos öböl a város keleti részén. A városi forgatag elől menekülő helyiek egyik fő találkozóhelye. A strand megközelítése az óvárosból gyalogszerrel is történhet, a másfél kilométeres séta végén a Sv. Jakov templomnál a partra vezető lépcsőn jutunk le a strandhoz.