disneyland párizs

Disneyland Párizs

A párizsi Euro Disney tökéletesen alkalmas egy párnapos családi nyaralásra, vagy akár egy jutalom egynapos élmény kikapcsolódásra a gyerekeknek, egy hosszúhétvége lezárásaként, csupán pár percre Párizs belvárosától.

Miután az ember eldöntötte, hogy ellátogat ebbe a mesés vidámpark és szálloda komplexumba, érdemes alaposan felkészülnie a túrára. Hasznos lehet előre tájékozódni az aktuális akciókról, jegyárakról és nyitva tartásokról. Az Euro Disney Párizsban, Európa egyik leglátogatottabb élménypark csoportja. Található benne egy vidámpark ( Disneyland Park ), egy stúdió (Walt Disney Studios Park ), egy disney falu ( Disney Village ), 7 szálloda és egy golfhotel ( Disneyland Golf). 1990-es megnyitása óta turisták és nem turisták milliói keresték fel a Párizstól körülbelül 30 km-re, Marne-la-Vallée nevű kerületében található Disneylandet.

disneyland-parizs

Ha egyszer ellátogatnak ide, biztos, hogy felejthetetlen élményekkel fognak majd távozni nem csak a gyerekek, de a szüleik is.

Megközelítés

– RER A4: Végállomás, Marne la Vallée/Chessy állomás
– A Charles de Gaulle és Orly repülőterekről közvetlen buszok is közlekednek Disneylandbe.

Belépőjegy

Belépőjegy ára a kiválasztott időponttól függ. Három év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés. A vidámparkba érvényes felnőtt jegy 87 eurótól, a gyermek jely 80 eurótól kapható. További részletek a hivatalos oldalon.

A belépőjegyekkel minden játékra ingyenesen, és korlátlan számban lehet felülni.

Nyitva tartás

– 10:00-19:00

disney párizs

Jegyvásárlás

Jegyek kaphatók, illetve rendelhetők az alábbi helyeken:

– A Disney Store-ban a Champs Elysées -én, Párizs belvárosában
– A FNAC üzletekben, Párizs belvárosában
– A Virgin Megastore-ban a Champs Elysees-én, Párizs belvárosában
– A párizsi Turisztikai Szolgáltató Kht.-nál és a párizsi repülőtereken
– Bizonyos RATP jegypénztáraknál Párizsban (metró és RER)