Drazice Biograd

Dalmácia legszebb strandjai

1.: ZatonZadar. Másfél kilométer hosszan kavicsos, sziklás és betonos szakaszok váltakoznak ezen a kék zászlós strandon, sőt van egy kis sekély, homokos része is. Fenyves övezi, így természetes árnyék is van. Sokféle sportolási és szórakozási lehetőséget kínálnak minden korosztálynak. Akadálymentes része is van, kisgyermekek, mozgáskorlátozottak is biztonságosan mehetnek a vízbe.

Zaton Zadar

2.: Drazice – Biograd. Jól kiépített, kavicsos strand természetes árnyékkal, akadálymentes és ez is kék zászlós. Vannak medencék, aquapark, sokféle sporteszköz, valamint napozóágy és napernyő is bérelhető. Étterem, kávézó, cukrászda, palacsintázó, bár várja a vendégeket.

Drazice Biograd

3.: Zrce – Novalja/Pag-sziget. A „horvát Ibizá”-nak is nevezett kavicsos strand első sorban azoknak való, akik kedvelik a nyüzsgést, zsibongást, itt mindig sokan vannak és jó a hangulat. Bérelhető napernyőkkel, napozóágyakkal, zuhanyozókkal rendelkezik. Sokféle bár, klub és étterem sorakozik a parton, érdekesség pld. az Aquarius, ahol a medencében állnak az asztalok és jóféle mediterrán konyha van. Délután már kezdődik a strand buli, ami hajnalig tart és a legjobb lemezlovasok gondoskodnak a zenéről.

Zrce Novalja

4.: Slanice – Murter/Murter-sziget. Murter városi strandja homokos és kavicsos, kibetonozott napozóhelyekkel. 30 méterig sekély a víz, ami alkalmassá teszi gyermekek és úszni nem tudók számára, és a strandröplabda valamint a picigin játékra is. A gyerekeket élménypark, csúszda és játszótér várja. Az étteremben, bárban, kioszkban dalmát specialitásokat kóstolhatunk.

Slanice Murter

5.: Zlatni Rat – Bol/Brac-sziget. Az Aranyszarv nevű strand a világ legszebb strandja, és az egyetlen, ami szinte óráról-órára változtatja az alakját. Hosszú, nagyon apró kavicsos földnyelv, sekély víz, kellemesen langyos, kisgyermekes szülők álma ez a strand, igazi homokvárépítős, pancsolós. Megközelíthető autóval, csónakkal, kisvasúttal, a fenyőerdőben árnyék is van, vendéglátóhelyek, játszótér. Búvárklub is működik, felszerelés bérelhető. Minden korosztálynak megfelel, napközben a családoké, este, éjszaka pedig strand bulikon szórakozhatnak a fiatalok.

Zlatni Rat Bol

6.: Punta Rata – Brela/Makarska. A makarskai riviéra kicsi, de nagyon szép strandja, jelképe egy hatalmas szikla a kis öbölben, amiből egy fenyő nőtt ki. Mivel ide kevés turista jár, a víz és a part is nagyon tiszta, apró fehér kavicsos. Háttérben a Biokovo hegy, fenyőerdőkkel, előttünk a napfényben fürdő, csodálatosan kék Adria. Ezt a strandot a Forbes amerikai magazin a világ 10 legszebb strandja közé emelte.

Punta Rata Brela

7.: Bacvice – Split. Split. Méltán híres strandja szinte a városközpontban van, homokos, jól kiépített, mindenféle sport- és szórakozási lehetőséggel, a gyerekeknek élménypark, a bulizóknak Tropic Klub, bár. Nagyvárosi strand létére sikerült elnyernie a kék zászlós minősítést, pedig ez homokos strandoknál ritkaság. Azoknak ajánljuk, akik nem csak strandolni szeretnek, hanem kíváncsiak a városra is, esetleg a strandolás után bulizni szeretnének.

Bacvice Split

8.: Palmizana – Pakleni otok, Hvar/Hvar-sziget. Hvar városával szemben sorakoznak a Pokol-szigetek. Nevükkel ellentétben igen kellemes helyek gyönyörű strandokkal. Hajók, vízi taxik közlekednek naponta többször, szállítják a fürdőzőket a szigetekre. A sok szép közül a legszebb strand a Palmizana, melyet a Sveti Klement szigetkén találunk. Kristálytiszta víz, búvároknak sok látnivalóval, illatos jó levegő, fenyőerdők. A strand kavicsos és sziklás, de a bemenetele finom homokos. Egyik részét elkerítették a naturisták számára.

Palmizana Pakleni otok

9.: Banje – Dubrovnik. Ez a csodás strand szinte az óvárosban van, gyalog érdemes megközelíteni. Strandolás közben egész nap gyönyörködhetünk a város látképében, a naplementéről nem is beszélve, ami itt különleges látványosság. A strand maga apró kavicsos, és gazdagon ellátott. Meg kell még említeni a Copacabana és a Cava strandokat, ez utóbbi nudista. Ezek a városon kívül vannak, a Lapad-félszigeten, mindkettő nagyon szép és nagyon tiszta.

Banje Dubrovnik