dagály fürdő

Dagály Strand és Termálfürdő

Budapest egyik legrégibb fürdője, a népszerű Dagály fürdő, a közelmúltban a Magyar Nemzeti Sportközpont üzemeltetésébe került át. A sokrétű szolgáltatásai, és a termálvizének az egészségügyi problémára kedvező hatása miatt, egyre többen keresték fel kúraszerűen. A közelmúltban kibővült a szolgáltatások palettája, a közkedvelt Wellness részleggel bővítették ki.

A budapesti fürdők elterjedésében nagy szerepe volt annak, hogy a Duna medre alatt lévő termálvizeket elkezdték feltárni, és felhasználni. A Dagály fürdőt 1948-ban nyitották meg, a környék főként munkás lakossága körében igen látogatott volt a nyári meleg hónapokban. Saját kút híján a hetvenes évektől egészen 2013-ig a medencéit a Széchenyi Gyógyfürdő vízével töltötték fel. Napjainkban a Béke kút termálvizét használják.

dagály strandfürdő

A termálvíz jellemzői

A Dagályban lévő Béke kút kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos, szulfátos termális gyógyvíz, amely nyomokban metaborsavat és fluoridot tartalmaz.

Kedvező hatású a következő betegségek és problémák esetében:

 • gerincoszlop merevedéssel járó megbetegedései
 • idegfájdalmak
 • köszvény
 • ízületi gyulladás
 • ortopédiai jellegű elváltozások
 • balaseti utókezelés
 • idült izomreuma és derékfájás

A Béke kút vize belsőleg ivókúraként is kedvező hatású:

 • gyomorsav túltengés
 • gyomorhurut, bélhurut
 • vesemedence gyulladás
 • vesekő képződés esetében.

A Dagály fürdőben, amely a pesti oldal legnagyobb alapterületű strandfürdője, a közelmúltban jelentős mértékű felújítást és bővítést hajtottak végre. A szolgáltatások kiegészültek a wellness részleg szolgáltatásaival. Az általánosságban megszokott fürdő és gyógyszolgáltatásokra napjainkban egyre nagyobb az igény, ezek bő választéka 300 négyzetméteren a Dagályban egyaránt megtalálható.

Dagály strand uszoda

A szénsavas kádfürdőben 32-34 Celsius fokos víz pihentető kezelésként is kiváló hatással bír. A szénsavas fürdőben a szén-dioxid gáz apró szemcséi a bőrön felszívódva fejtik ki hatásukat.

A gyógyvizes medence napi 15-20 perces fürdőzéssel a víz ásványi anyag és a kén tartalma képes felszívódni a bőrön keresztül. A föld belső hője által felmelegített termálvíz már régóta használatos mind megelőzésre mind gyógyításra. Hatása érvényesül az idült gyulladásos és mozgásszervi bántalmak esetében.

A víz alatti sugármasszázs kezelés az egyik legismertebb szolgáltatás. A balneoterápián és a hidroterápián alapuló kezelések a testméregtelenítő folyamataira fejt ki kedvező hatást, azáltal hogy serkenti a vér nyirokkeringését. A kezelést csak orvosi utasítás mellett lehet igénybe venni.

A gyógymasszázst, amelyet szintén csak orvosi utasítás mellett végezhető, általában a következő testrészeken végzik:hát, mellkas, kar, nyak, alsó végtagok.

Dagály Termálfürdő

Egyéb szolgáltatások a Dagály fürdőben

A fürdőben az új Wellness részleg 290 négyzetméteres területen található. A vendégeknek tepidárium, finn szauna, gőzkamra, infraszauna, sószoba áll rendelkezésre. Ezenkívül hideg vízű merülőmedence, Kneipp-medence, jakuzzi is található.

A Dagály fürdő kiváló lehetőségeket kínál a családos látogatók számára is. A gyermekek részére kialakítottak egy modern vízágyúval, párakapuval rendelkező játszóteret, de a kicsik egy kalózos játszótér élményeit is kipróbálhatják. A strand nagy területén egyebek között található egy fitnesz park, és különböző sportpályákat is lehet használni.

A meleg évszakokban kiváló pihenésre nyílik lehetőség a szabadtérben, hét felújított, illetve újjáépített medence található. Jelenleg is üzemelnek a régi pillangó medencék, van strand, tan, gyermek és termálmedencék is, amelyek sportolásra kiválóak.

Megközelítése

1138 Budapest, Népfürdő u. 28-30.

Nyitvatartás

Határozatlan időre zárva, jelenleg a Nemzeti Sportközpont üzemelteti