Csongrád Gyógyfürdő

Csongrád Gyógyfürdő és Strand

A város szívében elhelyezkedő beach-szerű folyóparti strand és üdülőterület fiatalos hangulatot áraszt. Az egész évben folyamatosan (a nyári és téli szezonban változó nyitva tartással) működő fürdő fedett és nyitott medencéi gyógyulásra, egészségmegőrzésre, pihenésre vagy sportolásra alkalmasak. A gyógyászati részlegben a nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz felhasználásával gyógyító, megelőző, orvosilag támogatott kezeléseket végeznek a mozgásszervi rendellenességek megszüntetése érdekében.

A fürdő története:

A város strandfürdőjének melegvízellátására 1960-ban készült el a hévízkút, és még azon a nyáron feltöltötték a fürdő területén létesített 50 méteres és kör alakú gyermekmedencét hévízzel. A melegvíz hasznosítására 1962-ben megépítették a tisztasági fürdőt, melyből később kialakították a tisztasági gyógyfürdőt. 1966-ban a fedett fürdőrészleget átalakították. 1974-ben kádfürdőrészleg és három kis, fedett medence létesült.

Csongrád Gyógyfürdő

Az 1980-as évek elején megépült a fedett fürdőépület mellett a tanmedence (mely télen sátorral fedett), majd a ’80-as évek végén az U-alakú gyermekpancsoló medence. Szintén a ’80-as évek elején építettek 2 tangentor kádat és súlyfürdő medencét, ezzel a betegek balneoterápiás kezelése teljessé vált. Az elmúlt öt évben megtörtént a 20 x 50 m-es nagymedence vízforgatóval való felszerelése, a 10 m átmérőjű medence felújítása, a belső medencetér zuhanyzóinak teljes felújítása, valamint a wellness-szolgáltatások (infra-szauna és álló szolárium) kialakítása. A gyógyászatra 2003-ban új balneoterápiás kezelésekhez szükséges gépek, berendezések beszerzése történt meg. Mozgássérültek részére akadálymentes közlekedési feljárót építettek.

Csongrád Gyógyfürdő

Fürdő adatai:

Gyógyvízminősítés száma: 532/Gyf/1976.
Ásványvíz-minősítés száma, kelte: V.53331/2002., 2202. december 30.
Minősített kút száma, jele: B-72
Kültéri terület: 17 130 m2 zöldfelület.
Kültéri medencék: gyógymedence (78 m2), télen sátorral fedett tanmedence (128 m2), 2 részes pancsolómedence (180 m2), úszómedence (1050 m2). Összesen: 1436 m2.
Fedett terület: 800 m2.
Beltéri medencék: gyógymedence (35 m2), ülőmedence (5 m2), hideg vizes szaunamedence
(5 m2), súlyfürdő medence (3,92 m2). Összesen: 43,92 m2.
Engedélyezett befogadó kapacitás: télen 372 fő, nyáron 500-600 fő.

Csongrád Gyógyfürdő és Strand A város szívében elhelyezkedő beach-szerű folyóparti strand és üdülőterület fiatalos hangulatot áraszt. Az egész évben folyamatosan (a nyári és téli szezonban változó nyitva tartással) működő fürdő fedett és nyitott medencéi gyógyulásra, egészségmegőrzésre, pihenésre vagy sportolásra alkalmasak. A gyógyászati részlegben a nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz felhasználásával gyógyító, megelőző, orvosilag támogatott kezeléseket végeznek a mozgásszervi rendellenességek megszüntetése érdekében.

Szolgáltatások a fürdő területén:

  • Gyógykezelések: súlyfürdő, szénsavas fürdő, víz alatti vízsugármasszázs, orvosi gyógymasszázs, reumatológiai szakrendelés és fizikoterápiás kezelések.
  • Fitnesz- és wellness-szolgáltatások: infra- és finn szauna, álló szolárium, konditerem.
  • Egyéb szolgáltatások: étterem, büfé, pedikűr.