Conca dei Marini

Conca dei Marini

Conca dei Marini egy kis kellemes, festői képpel megáldott halász falú, mely tagja volt Amalfi köztársaságnak. Az Amalfi-parton található falucska alapítói állítólag képzett tengerészek és tapasztalt kereskedők voltak, akik legalább 27 gályát birtokoltak a falucska alapításakor. Az itt található házak jellegzetes mediterrán stílusban épültek(fehérre meszelt fal, boltíves mennyezet, erkély, meseszép virágok és tengerre néző kilátás).

A teraszok termesztett citrommal és paradicsommal vannak teletűzdelve. A nyugalmat pedig csak a tenger morajlása zavarja meg. Ideális lehet szerelmes pároknak, nyugalomra vágyó embereknek. Írók, művészek, és államfők ideális otthona, mint például: Margit, angliai hercegnő, Gianni Agnelli, Jacqueline Kennedy, a holland királynő, Carlo Ponti és Moet & Chandon.

Conca dei Marini

Conca dei Marini érdekesebb látnivalói:

  • Limai Szent Rosa kolostor, mely a 17. században épült. A kolostor őrzi Szent Barnabás koponyájának egy darabját, mely a történészek szerint az Amalfi-part egyik legértékesebb műkincse.
  • San Pancrazio templom, oliva kerttel van körülvéve(Alfonso Gatto költő itt gyűjtötte az ihletet a műveihez) és remek kilátást biztosít Caprira és Positano-ra. Első történelmi említése 1370-ben volt Monsignor Marinotól, aki akkoriban az Amalfi érsek szerepét töltötte be. 1543-ban olyan mértékig kifosztották, hogy jó pár évszázadig zárva maradt a templom.
  • Szent Mihály arkangyal temploma, 1208-ban került említették meg először egy feljegyzésben
  • Szent Jakab és paduai szent Antal templom. Az itt történt ásatások alatt jó pár urnát találtak a történészek, amiből arra következtettek, hogy a templom egy pogány templomra épült.
  • Az Emerald Grotto(smaragd barlang), melyet 1932-ben fedeztek fel és azért nevezték el így  barlangot, mert a víz színe hasonlított a smaragd színéhez. Valójában egy tenger alatti bejárat és a napfény játéka okozza ezt a csodálatos effektust.
  • Capo di Conca megerősített erődje, vagy ahogy még ismerős lehet, a Szaracén torony, vagy a Fehér torony. A lepantoi csatát követően, a törökök kivonultak a környékről, így a torony elveszítette valódi célját és temetőként kezdték használni a környékét 1949-ig.
  • Marina di Conca, egy bájos kis ház csoport, mely a tengerre néz , amit egy kis bájos patak vesz körül. Valójában ez egy halászhajó dokk és a város központja is volt régebben.