Colosseum

Colosseum

A Colosseum az egyik legnépszerűbb látnivaló Rómában. A hatalmas antik birodalom egyik fő jellegzetessége már a méretével is lenyűgöző látvány. Az építéséhez mészkő és tufa alapanyagú téglákat használtak,

Eredeti neve Amphiteatrum Flavium, építése 75-ben kezdődött, Vespasianus császár uralkodása alatt. Az amfiteátrum szintén rómaiak építészeti találmánya, amelynek lényege, hogy ellipszis formájú arénát több emelet magasságban ülőhelysorokkal vették körül. A gigantikus méretű (188 m hossza 156 m széles és 48,5 m magas) épület építéséhez mészkő és tufa alapanyagú téglákat használtak. Az aréna, ahol a gladiátorok küzdöttek 86×54 méteres volt.

Colosseum

 A Colosseum az ókori nép szórakoztatására készült, ahonnan a nézők biztonságosan élvezhették a látnivalókat. A befogadóképessége 50-80 000 fő volt, gladiátor és állatviadalok rendezésére használták, de kivégzéseket is gyakran bonyolítottak.

Az építészek már az ókorban olyan megoldásokat alkalmaztak, amellyel a nézők az előadások idején zavartalanul közlekedhettek, a vadállatokat a ketrecükből a színpadra bonyolult átjárók és felvonók rendszerével szállították. Az amfiteátrumot már annak idején úgy tervezték, hogy az időjárás függvényében az arénát egy óriási sátorral lefedhessék.

Colosseum Róma

A negyedik és a legfelső szintjét, ahol az ókorban a legolcsóbb jegyekkel lehetett szórakozni, a felújítások eredményeként megnyitották a látogatók előtt. Gyönyörű panorámát kínál nemcsak a közelben lévő Forum Romanumra, és a Palatinus dombra, de Róma egészére is.

Colosseum megközelítése

  • Gyalogosan: A Forum Romanumtól 10 perc
  • Metró: B vonal Colosseo megálló
  • Villamos : 3-as vonal

Colosseum

Belépőjegy

Az online elővétel során kombinált jegy felnőtteknek: Forum Romanum+ Colosseum+Palatinus domb, 16 €, 1 napig érvényes, – 0-18 éves korig: ingyenes.

 

Nyitva tartás

– Január- február 08:30-16:30, – Február-március 08:30-17:00, – Április- augusztus 08:30-19:15,

– Szeptember 08:30-19:00, – Október–december 08:30-16:30.

Zárva: december 25. és január 1.

Utolsó belépés a zárás előtt egy órával