Challengeland Kalandpark

Challengeland Kalandpark

Ez a drótköteles akadálypálya Challengeland parkja Csillebérc állomásról közelíthető meg (Gyermekvasút állomása mögött van a bejárata).

Ezt az akadálypályát a volt gyermektábor helyén alakították ki, amelyet 2006. 04. 30-án nyitottak meg.

Ezt a Challengelandi lecsúszópályát 2007- ben adták át a nagyközönségnek, amelyet már 3 éves kortól ( 100cm fölött kísérettel) lehet használni. A drótköteles pálya (lecsúszópálya) a Kihívások Világága ként emlegetik. Ezeket, a pályákat 150 cm-nél magasabb gyermekek felnőttek próbálgathatnak rajta végigmenni, de egy biztonsági kötél mindig rajtuk van, tehát leesni még véletlenül sem lehet.

A drótkötélpálya különböző csoportokban vannak beosztva-sárga, narancssárga, rózsaszín és barna, szürke, zöld, kék színű pályák vannak. Ezek azt jelölik, hogy menyire nehezek, tehát a sárga a legegyszerűbb, de vannak ugyanolyan nehézségűek is. A 150 cm-nél magasabbak 5 pályát is kipróbálhatnak, de van olyan pálya, amit csak 18 életévüket betöltött személy használhat.

A Challengeland akadálypályán 2006/2007 telén egy csapatépítő pályát hoztak létre, a mely Európában is egyedülálló. Ezt, aki ki szeretné próbálni, annak felhívom figyelmét, hogy csak párosan lehet használni, és csak előzetes jelentkezés esetén lehetséges.

Sok év után újra használható a Rönkvár, amely gyermekcsoportok számára nagyon ajánlott, mivel számháború és ehhez hasonló játékok is nagy segítséget nyújt a Rönkvár.

A résztvevőket gyakorlott pályafelügyelők szerelik fel a szükséges felszereléssel, illetve a pályán tartózkodás ideje alatt bármilyen kérdésre szívesen válaszolnak-például ha nem mered tovább menni, akkor a lejutásban is segítenek, illetve figyelik, hogy mindent szabályt betartasz-e, amire az elején felhívták a figyelmedet.

Végleg bezárt