Calabria

Calabria

Calabriát egyik oldalról a Tirrén-tenger, másik oldalról az Ion-tenger határolja. Olaszország déli részén található. Tengerpartja 741 km hosszú, melyet arany és fehér homok, helyenként apró kavics borít. A tenger közeli település lakói vendégszeretők, fő bevételüket a turizmus jelenti, itt a leghosszabb a turista szezon, hiszen a napsütéses órák száma igen magas, és az átlaghőmérséklet a leghidegebb hónapokban sem ereszkedik fagypont alá.

calabria

Calabria három ezer éves történelemmel rendelkezik, már az ókori görögök letelepedtek ezen a térségen, amit értékes régészeti leletek tanúsítanak. Az évezredek során megfordultak itt a görögökön kívül bizánciak, albánok, normannok. A sok „átutazó” mind hagyott maga után valamilyen nyomot a szokásokban, nyelvjárásban és a kultúrában. Ebből adódóan ez egy nagyon érdekes területe az országnak.

calabria

Calabriának van néhány sajátos élelmiszere, melyek az egész országban keresettek. Ezen a térségen járva érdemes belekóstolni az érdekes mediterrán területre jellemző finomságokba. Ilyenek az olívaolajban tartósított előételek, a hegyvidéki gomba, a helyi kolbász és szalámi.

calabria

Calabria legkeresettebb nyaralóhelyei Belvedere, Tropea, Scilla, Crotone és még sok más település. Mondhatjuk, hogy Calabria bármely tengerparti települése a legkitűnőbb nyaralást garantálja számunkra.