Pomorie - bulgária nyaralás

Bulgária nyaralás

Bulgária, a Fekete-tenger partján két nagy üdülőövezettel büszkélkedhet, a Burgaszi parttal délen, valamint a Várnai parttal északon. Ma már Várnának és Burgasznak is saját nemzetközi repülőtere van.

Napospart

Burgasz környékén a legnépszerűbb üdülőhely a Napospart mely 35km-re fekszik Burgasztól, csodálatos tengerpartja 6 km hosszan finom homokos, a víz ezen a szakaszon lassan mélyül, kisgyerekes családoknak is remek választás. Számtalan szórakozási és sportolási lehetőségek palettája kínálkozik az üdülő vendégeknek. Van itt 2 aquapark, lehet yachtozni, szörfözni, vízisízni, golfozni, lovagolni. Az árak még mindig kelet-európaiak, a szolgáltatás viszont nyugati színvonalú.

napospart

Várna

Várna környékén ugyancsak remek strandokat és színvonalas üdülőhelyeket lehet találni. Nagyon kedvelt úti célok egyike lett az utóbbi években a Fekete tenger partján levő Várna, Bulgária „tengerparti fővárosa”.

várna bulgária

Aranypart

Aranyhomok vagy Aranypart mely Várna belvárosától 17 km-re északra húzódik, nagyon látványos tengerpartja 4 km hosszan terül el, némely szakaszon 100 m széles. A tengerparton levő homok itt a legjobb minőségű egész Bulgáriában. Kelet-Európa legjobb aquaparkját is itt lehet élvezni, ez az Aquapolis, a parkot mediterrán stílusban hozták létre. Az Ambassador Hotelben gyógyulni is lehet, 120 féle gyógyászati kezelést lehet igénybe venni a vendégek; a gyógyfürdőtől egészen az akupunktúráig.

aranypart bulgária

Albena

Albena a bolgár tengerparton levő üdülőhelyek között az egyik legigényesebb. 6km hosszú szépen rendben tartott homokos partszakasz és kristáytiszta vizű tenger várja a látogatókat. Albenában nincs olyan nagy forgalom, mint a nevezetesebb üdülőhelyeken, csendes, nyugodt hely. A város közelében egy védett erdő van, Baltata,és még sok más természeti képződmény, ezzel még vonzóbb a pihenésre, nyaralásra. Kisgyerekes családoknak is kitűnő választás, tengerpartja biztonságos és nagyon sok játszótere van, igazi családbarát üdülőhely.

Albena

Neszebar

Neszebar Bulgáriában egy félszigeten található festői városka, közvetlenül a Napospart mellett helyezkedik el. Szép nevezetességekkel, gazdag történelemmel büszkélkedhet, mellette Bulgária egyik legrégebbi városa, már a Kr.e.-i 6. századból is vannak írásos emlékek. A város szépsége miatt az óvárosa 1983 óta az UNESCO Világörökség része. Neszebar nyugodtan állítható, hogy az emberiség élő történelemkönyve, az itt látható ősi városfalak, középkori, bizánci stílusú templomok, és 19. századi faházak, melyek a város egyik szimbólumának számít varázslatosak az ide utazók számára.

Neszebár

Pomorie

Pomorie leginkább a só termelése miatt híres. Egy 20. századi tűzvészben elpusztult több történelmi emlékmű, azonban a kulturális emlékek jelentősek. A nyári hónapokban rengeteg koncertet és zenei és népművészeti fesztivált rendeznek a városban. A város egyik híressége a Szt. György kolostora, pár vallási épület komplexuma egy gondosan rendben tartott kert közelében van. A város északi részén csodálhatók meg a só völgyek és a só iszapot felhasználó fürdők a pomoriei tó partján. Ide leginkább a mozgásrendszeri -, nőgyógyászati – és idegbetegségek járnak gyógyulni.

Pomorie

Primorsko

Primorsko a nagyon kedvelt és ismert üdülőhelyek egyike a Fekete – tenger partján. Az Északi part a nyugalmat és csöndet keresőknek kitűnő, viszont a déli part rengeteg szórakozás helyszíne, vannak itt tobogánokat, csúszdákat, vízi sportokat, búvárkodási lehetőségek. Primorskoban nem lehet unatkozni, a tengerparti napozás után kikölcsönözhet kerékpárt, vagy lovagolhat, esetleg gyalogtúrázhat. Több professzionális búváriskola is található itt.

Primorsko