Bükfürdő Büki Gyógyfürdő

Bükfürdő Büki Gyógyfürdő

A büki gyógyfürdő ma Nyugat-Magyarország egyik legismertebb fürdőhelye. A gyógyvíz, mely 1282 m mélyből tör elő, egyrészt 56 C°-os hőmérséklete miatt a termálvizek kategóriájába tartozik, másrészt a benne oldott sótartalom miatt az alkálimész-hydrokarbonátos vizek csoportját is képviseli.

A vízben a betegek szabadon tudnak mozogni, és olyan gyakorlatokat végezni, melyeket más körülmények között nem tudnának. A hosszú és rendszeres kezelés a fájdalmak jelentős mérséklését garantálják.

Reumatikus panaszok esetén a kúrát egyéb fizikoterápiás kezelésekkel is kiegészítik a gyógyvíz hatásának kihasználása mellett, és így a gyógyítási eredmények jelentősen megnövekednek. Egy komplex kezelés után a betegek újra munkaképesek lesznek.

Bükfürdő Büki Gyógyfürdő

Krónikus nőgyógyászati megbetegedések esetén az ideális gyógykúra 2 – 3 hét. Mozgásszervi panaszoknál a kezelés három hétig tart. A kúrát orvosi javallatra meg lehet ismételni.

A fürdőkúrát idősebb, kisebb szívkeringési panaszokkal rendelkező emberek esetében is, orvosi felügyelet mellett, sikerrel végezték el.

 

A büki gyógyfürdő, valamint az itt alkalmazott gyógykezelések az alábbi esetekben javasoltak (Indikáció):

  • Reumatikus és mozgásszervi megbetegedések degeneratív formái (pl. Artrozis, Spondilatrozis, Diszkopatia)
  • Krónikus gyulladásos gerincoszlop és izületi megbetegedések (pl. PCP, Bechterew- kór)
  • Kötőszöveti reumák (izom- és izületi szalagok megbetegedései)
  • Törések, baleseti sérülések, mozgásszervi műtétek utáni állapot, rehabilitáció
  • Ízületi, porckorong operációk elő-és utókezelése
  • Krónikus bronchitis