Budakeszi Vadaspark A Budakeszi Vadaspark Budapesttől 20 perces távolságra, Budakeszi határában található. A Vadasparkban 50 állatfaj tekinthető meg, de a látogatók állatsimogatót, kalandparkot és játszótereket is találhatnak csodálatos természeti környezetben.

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark Budapesttől 20 perces távolságra, Budakeszi határában található. A Vadasparkban 50 állatfaj tekinthető meg, de a látogatók állatsimogatót, kalandparkot és játszótereket is találhatnak csodálatos természeti környezetben.

A Budakeszi Vadaspark története

A terület már az 1970-es években népszerű kiránduló helynek számított, és terv született, hogy egy gyalogosan bejárható vadasparkot hozzanak létre, ahol az érdeklődők természetes élethelyükön megtekinthetik, illetve megismerhetik az európai őshonos, és a Kárpát-medencébe települt apró és nagyvadakat. A Vadaspark megnyitása 1979.április 29-én történt meg, alapítója a Pilisi Parkerdő Zrt. jogelődje volt. A vadaskertben a természet és állatkedvelők közvetlen közelről tekintsék meg az olyan nagyvad fajokat, mint a gímszarvasok, dámvadak, őzek, muflonok és vaddisznók.

budakeszi vadaspark

A későbbiekben a fokozatosan bővülő kifutók lehetővé tették, hogy apróvadfajok, mint róka és különféle madárfajok bemutatásra kerüljenek, és fokozatosan bővült a megtekinthető nagyvadak száma, így a 80-as években 40-50 gímszarvas mellett 20-30 dámvad, 20-25 őz mellett már 200 vaddisznó is megtalálható volt.

Otthont adott az időszak egyik eseményének, a Madarak és fák napja rendezvényének, amely az iskolás korosztály számára biztosított kitűnő programot.A Vadaspark népszerűsége az egyedek számával arányosan folyamatosan növekedett, és a fejlesztések révén aszfaltozással lehetővé tették évszaktól függetlenül a gépjárművel való bejárást. Az évtized végére elkészült a 12 méter magas kilátó, és a Vadaspark egyre inkább a gyermek korosztály érdeklődéséhez közel álló programokat biztosított. A 2000-res évekre már európai bölények, európai farkasok és hiúzok is láthatóvá váltak. A parasztudvar létrehozásával házi baromfifélék, házkörül élő állatok, mint kecske, juh, szürkemarha.

A fejlesztések nem álltak meg, egyre több létesítménnyel, műszikla és környezetgazdagítással biztosították, hogy az állatok minél kedvezőbb élettérben éljenek. A 2010-es évektől a Vadaspark egy modern, családi kikapcsolódást biztosító élményközponttá alakult.

A Budakeszi Vadaspark napjainkban is elkötelezett a környezetbarát szemlélet kialakításában, és megalapozásában, és interaktív tanösvények, tematikus játszóterek, fajleíró táblák, oktatótermek állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A környezettudatos viselkedés népszerűsítésére faültetési és odú kihelyezési programokat szerveznek.  A közösen lehet részt venni a vadaspark szépítésében, és szeretettel várják azokat, akik a szabadidejükben önkéntes munkával támogatnák a park működését.

A látogatók körében nagyon népszerűek a Vadaspark által biztosított programok, amely változatos, és szórakoztató eseményt kínálnak az egész család részére.

A Vadaspark területén az akadálymentesített mosdók mellett baba-mama kuckók kerültek kialakításra.

Program lehetőségek a Budakeszi Vadasparkban

Etológia órák

Különböző korosztályok részére kihelyezett órák keretében lehet betekinteni a Vadaspark és az állatok életébe, az előadások az egyetemek (agrártudományi, állatorvosi, és természettudományi) bevonásával történik.

Kalandpark

Hat különböző nehézségű kalandpálya várja azokat, akik kedvelik a csúszást és mászást.

Tréningek- látványetetések

A tréningek a rejtett és éjszakai életmódú állatok napközbeni megfigyelésére nyújt lehetőséget. A látványetetések során különböző időpontokban lehet részt venni a barnamedvék, a farkasok, és a kisragadozók etetésében.

Dinó Park

A Dinó Park, amelyben 25 dinoszaurusz faj életnagyságú modellje található meg, jelenleg technikai okok miatt szünetel.

Dinó Park

Különleges állatbemutatók

Minden hétvégén március és október között az Állatijó Bemutató programjain a fellépő kisállatokról lehet játékos módon ismeretet szerezni.

MedvExit szabadulós játék

A Vadaspark legújabb, és egyben egyik legnépszerűbb attrakciója a szabadulós játékok mintáján alapuló MedvExit játékban a két medve szabadon engedését kell megakadályozni a résztvevőknek.

A Vadaspark KávéZoo frissítőkkel és finom falatokkal várja a jó levegőn megéhezett vendégsereget, a kisebbek részére két tematikus játszótér a Makk kuckó és az Erdész leszek játszóterek állnak az ügyesedni vágyók rendelkezésére.

Megközelítése

2092 Budakeszi, Hrsz.0210/12

  • Tömegközlekedéssel

Budapestről tömegközlekedéssel a Széll Kálmán térről induló 22-es, 222-es, és 22A buszokkal. A Szanatórium utca megállótól gyalogosan könnyedén közelíthető meg a vadaspark bejárata.

  • Kisvasúttal

Kisvasúttal a Gyermekvasút Vadaspark megállótól közelíthető meg a bejárat.

  • Gyalogosan- Túraútvonalon

Adyliget-Budakeszi Vadaspark

János-hegy, Erzsébet-kilátó- Budakeszi Vadaspark

Budakeszi Főtér- Budakeszi Vadaspark túraútvonalakon közelíthető meg.

 

Parkolás

A Budakeszi Vadaspark bejárata mellett található a belső parkoló, ennek használata hétvégeken és ünnep/szabadnapokon díjköteles. A külső parkoló a bejárattól 10 perces sétára érhető el.

Nyitvatartás

A Vadaspark egész évben nyitva van, kivétel december25-26. és január 1. napokon zárva.

Hétfő-Péntek   09:00-15:30 óráig,

Hétvégén és Ünnepnapokon  09:00-16:00 óráig.

Állatsimogató

Simogató I. Kedd-Vasárnap  13:00-15:00 óráig  Hétfőn zárva!

Simogató II. Kedd-Vasárnap  10:00-12:00 óráig  Hétfőn zárva!

A Vadaspark területét zárást követő 1 órán belül el kell hagyni, és a területére sem kutyával, sem egyéb kisállattal tilos bemenni!

Jegyár

A Vadaspark területére megváltott jegyek kizárólag a Vadasparkba való belépésre jogosítanak, a Dino parkba és Kalandparkba nem érvényesek. Kombinált jegy váltható, amellyel a Vadaspark területére és Kalandparkba is be lehet lépni.

Felnőtt jegyár: 1900 Ft

Gyermek  jegyár: 900 Ft

Diák és Nyugdíjas jegyár(érvényes igazolvánnyal): 1 200 Ft

Családi jegyár(2 felnőtt és 1 14 éven aluli gyermek): 3 900 Ft, és kiegészítő jegy minden további 14 éven aluli gyermek részére 500 Ft

  • 0-2 éves korig ingyenes, de regisztráció köteles, gyermek 2-14 éves korig

A Vadasparkot 14 éven aluli gyermek csak felnőtt kíséretében látogathatja! Csoportos és kedvezményekkel kapcsolatban a vadaspark hivatalos oldalán, a https://budakeszivadaspark.hu oldalon található információ.

A jegyár fizethető készpénzzel, bankkártyával, és SZÉP kártya szabadidő alszámla terhére.

Kalandpark+Vadaspark kombinált  jegyár

Felnőtt 1 órás jegy: 3 900 Ft

Gyerek 1 órás jegy: 3 200 Ft (testmagasság 100-140 cm-ig)

Diák  1 órás jegy: 3 500 Ft

Családi 2 órás jegy (2 felnőtt+1 diák /1  14 év alatti gyermek):10 600 Ft,  és 2 órás családi kiegészítő jegy: 2 900 Ft további 14év alatti gyermek részére)

A Budakeszi Vadaspark hivatalos oldala a https://budakeszivadaspark.hu naprakész információkkal szolgál a park aktuális programrendezvényeiről és érdekes olvasnivalóval szolgál a vadaspark lakóinak életével kapcsolatban.

A napokban sajnálatos eseményről számoltak be a Facebook-bejegyzésben, amely szerint a ritka fehér dámszarvas, sokak szeretett Szőkéje elpusztult.

(Forrás:Budakeszivadaspark.hu)