Cuxhaven

Bréma környéki látnivalók

Bréma remek úti cél, azonban a városnézést érdemes kiegészíteni a közeli Északi-tenger szigeteinek a felfedezésével. Bemenhaven kikötője csak 60 kilométerre van Brémától, kiváló bázis az olyan népszerű attrakciók felfedezésére, mint a Cuxhaven és a Helgoland. Nem csak természeti látnivalók sorát nyújtja, de kellemes éghajlata és fehér homokos strandjai miatt nyaralásra is kiváló.

Észak-Németország történelmi látnivalókban, középkori városokban gazdag,  azonban fehér homokos tengerpartja rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál. Különösen népszerű azon turisták körében, akik nyáron is inkább a hűvösebb éghajlatot kedvelik. Mivel rendkívül tiszta a levegője -pollenmentes, kiválóan alkalmas allergiával küszködők számára.

Bremenhaven

Német tengerészeti Múzeum (Deutsches Schiffahrtsmuseum) Bremenhaven régi kikötőjében található, amely az ország gazdag tengerészeti történelmét mutatja be. Az igényes kiállítás olyan figyelemre méltó darabokkal rendelkezik, mint az egykori hanza kereskedelmi hajó a brémai kogge, egy tengeralattjáró a második világháborúból a XXI. Márk, valamint egy négyárbócos magas hajó a Seute Dern. Érdekes látnivaló a 112 méter magas Brinkamahof világító torony kilátója, amely a város egyik jelképe. A háborús emlékek rajongói számára ajánlható Bréma és Bremerhaven között félúton a Valentin Tengeralattjáró gyár, amely vezetett túra keretében fedezhető fel.

Cuxhaven

Brémától alig egy órás autóútra található Cuxhaven, amely népszerű egészségügyi és turisztikai üdülőhely. Emellett Németország egyik legjelentősebb halászkikötője. A családos nyaralók kedvelt úti célja, mivel hosszú homokos strandokkal és sétányokkal rendelkezik. Látványossága a Kurpark állatkert, ahol oroszlánfóka medence is található. Nevezetes épülete a 1300 körül épült Ritzebüttel kastély, és a Roncsmúzeum, ahol a hajóroncsokból visszamaradt tárgyak vannak kiállítva. Az Elba torkolatánál áll Cuxhaven jelképe a fából készült Kugelbacke.

Cuxhaventől észak-nyugati irányban haladva a sekély parti vizekben található Neuwerk és Scharhörn szigete. Cuxhaventől hajóval is, de az árapálytól függően akár lovaskocsival, és gyalog is megközelíthető, dagálykor a környék ideális a különféle vízisportokra is. Cuxhaventől kompok indulnak az Elba torkolatához, és Helgolandba, de turista szezon idején fürdőhajók és katamaránok szállítják az utasokat.

Helgoland

A Helgoland-sziget a Deutsche-Bucht-ban, Német-öbölben található, amely az ország egyetlen nyílt tengeri szigete. Egykor a Brit Birodalomhoz tartozott, majd az 1890-es években a németeknek ajándékozták cserébe Zanzibárért. Napjainkban népszerű üdülőhely, köszönhetően enyhe éghajlatának. Modern wellness létesítményekkel rendelkezik, valamint vámmentes vásárlási lehetőség miatt népszerű a turisták körében. Helgoland három részből áll: az Unterland sziget dél-keleten található, gyógyfürdőiről nevezetes. Északon pedig egy fűtött szabadtéri tengervizes medencéje és akváriuma miatt kedvelt. Oberland része homokkő sziklákkal szegélyezett, a környék kedvelt attrakciója a rozsdabarnás sziklaalakzat a Lange Anna, és Lummenfelsen, amely tengeri madárfajok menedéke. Része egy kisebb homoksziget a Düne, amely népszerű üdülőhely. Unterlandtól keletre, alig másfél kilométerre található, fehér homokos strandjai igen kedveltek a helyiek és a turisták körében.

Kirándulástippek Németországban
Köln
Stuttgart