bőr vagy textil pénztárca

Bőr vagy textil – melyik pénztárca divatos az idei a szezonban?

A férfi pénztárca az egyik leglényegesebb kiegészítő a stílusos öltözködésben. Egy elegáns pénztárca akkor is megmutatja viselője igényességét, ha épp nem öltözik fel úgy, hogy az látszódjon is. Kinézet és anyagminősége már azonnal árulkodik tulajdonosan értékrendjéről, talán még jobban is, mint a többi kiegészítő, hiszen ez az a darab, amit általában minden öltözetünkhöz magunkkal viszünk.

Miért fontos a pénztárca egy férfi számára?

Ez a kiegészítő a sapka után a második leglényegesebb darab, amit mások majd megnéznek rajtunk. A pénztárcát igaz, hogy nem vesszük elő állandóan, viszont amikor erre kerül a sor, szinte minden tekintet rászegeződik. Az emberek pedig azonnal képet kapnak általa róla, hogy mennyire adunk magunkra valójában. A pénztárca egyébként is egyfajta státuszszimbólumnak számít a férfiak körében már elég régóta. A tárca minősége és kinézete nem csupán az értékrendünkről, valamint a stílusunkról árulkodik, de arról is, milyen az anyagi helyzetünk. Egy drága bőrből készült, márkás modellről már messziről érezni a prémiumhatást. Nem is véletlen tehát, hogy a legnagyobb márkák különösen odafigyelnek a férfi pénztárcák kivitelezésére. Ha pedig számunkra is fontos a minőség és a stílus, akkor mindenképp körültekintően kell tárcát választanunk.

A pénztárcaválasztás szempontjai

A pénztárcák terén leginkább háromféle típust különböztetünk meg egymástól az anyagválasztás szerint. Ezek a bőr, a textil és a műanyag alapú anyagokból készült tárcák. Utóbbiak lehetnek műbőr, lakk, PVC, de akár szilikon anyagúak is. A legkedveltebbek viszont kétségtelenül a textil és a bőr pénztárcák. Melyiket válasszuk ezek közül tehát? A választás természetesen nagyon sok mindentől függ, az első szempont azonban kétségkívül a saját ízlésünk. Ha az elegáns öltözködés hívei vagyunk, akkor egy valódi bőr pénztárcánál nem is találhatnánk jobbat. Habár textil anyagból is kapni manapság már stílusos darabokat, például a Guess vagy épp a Vans által tervezett tárcákat többek között, azonban mégis elmondható, hogy a bőr pénztárcák sokkal elegánsabb hatást keltenek ezeknél. Ezért akik valóban a kifinomult, férfias elegancia hívei, jobban teszik, ha a bőr mellett teszik le a voksuk. A textil leginkább a laza, sportosabb stílus kedvelőinek számára ajánlatos. Ez már csak azért is releváns, mert a pénztárcát általában a többi kiegészítőhöz mérten választjuk meg. Vagyis az öv, a cipő és a karóra jellege, ami döntő lehet a pénztárca kiválasztásánál. Akik a bőrből készült cipőket, öveket és egyéb kiegészítőket részesítik előnyben, azoknak a tárcájukat illetően sem éri meg más anyagot választani.

a pénztárcaválasztás szempontjai

A megfelelő méret megtalálása

A férfi pénztárca kiválasztásának másik lényeges szempontja a tárca méretének meghatározása. Ha sok készpénzt szeretünk magunknál hordani, akkor mindenképp egy több fakkos modellt válasszunk. Ebben kényelmesen elférnek a bankjegyek és a fémpénzek is. Viszont vannak olyan urak, akik inkább bankkártyás fizetés hívei – számukra valószínűleg a több kártyatartóval rendelkező darabok bizonyulnak a legjobb választásnak. Ha nem igazán használunk készpénzt, akkor érdemes lehet egy elegáns slim fazont választani. Egy ilyen tárca könnyedén elfér szinte bármelyik zsebünkben. A különféle márkák közül a Pierre Cardin, az Armani vagy épp a Samsonite kifejezetten slim fazonú pénztárcákat gyárt.