Biokovo Természeti Park

Biokovo Természeti Park

1762 méteres magasságával a Biokovo-hegy Horvátország legmagasabb hegye, amely változékony éghajlatának köszönhetően (amelynek oka, hogy a mediterrán és a kontinentális klíma egyszerre uralja a hegyvidék időjárását) rendkívül változatos növény- és állatvilággal rendelkezik.

Ráadásul nem csak maga a Biokovo nyújt nagyon szép látványt, de a hegyről lenézve gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé, beláthatjuk Makarskát, sőt a környező településekre is kitűnő rálátást enged a hegy legmagasabb pontja, a Sveti Jure csúcs. Emellett természetesen páratlan szépségű az elénk táruló Adriai-tenger, annak kristálytiszta vize és a szigetek, de tiszta időben akár 200 – 300 kilométeres távolságba is el lehet látni.

A hegycsúcsra legegyszerűbben autóval lehet feljutni, ennek hiányában busszal is elindulhatunk, csak jóval hosszabb ideig fog tartani. Aki pedig valódi mozgásra vágyik, az biciklivel vagy gyalog is nekivághat a túrának, azonban előtte ételt és italt is csomagoljon és a ruházatot is érdemes átgondolni, mivel igen gyorsan változhat az időjárás és pillanatok alatt elérhet minket egy zápor, vagy zivatar.

Biokovo-Skywalk

A Biokovo-hegyen felfedezhetünk több száz éves településeket, régi épületeket, kis erődítményeket, de szintén a hegyen terül el a Kotisina botanikus kert, amit nem szabad kihagyniuk a természet iránt érdeklődő látogatóknak, hiszen számos honos növényfajt ismerhetünk meg, ha rászánunk egy kis időt. Aki nem fél egy kicsit hosszabb túrákat tenni, az a felsorolt látnivalókon kívül még bizonyosan számos érdekes és felfedezésre váró helyszínt talál a környéken, ahol nem csak a természet közelsége ejti rabul az embert, de a városok mindegyikében megtalálható jellegzetes kis utcácskák és terek is felejthetetlenné teszik a pihenést.