Bellamonte

Bellamonte

A Dolomitok egyik legnagyobb és sípályákban rendkívül gazdag régiója három sí területet foglal magában. A széles és lankás pályák, a kiváló állapotú felvonók mind-mind gondoskodnak arról, hogy a téli sport szerelmesei maradéktalanul elégedettek legyenek az itt eltöltött időszakkal.

Val di Fiemme szép kisvárosairól, mezőkben, hegyekben, letörésekben és erdőkben gazdag mesés tájairól híres. Természeti adottságainak köszönhetően a téli sportok, mint a síelés, a snowboard, a korcsolyázás mellett, a melegebb időszakban lehetőség van lóhátra pattanva bejárni a környéket, vagy egy biciklitúra keretén belül tekerni a hegyeken és völgyeken át. A források és patakok azonnal rabul ejtik a horgászok szerelmeseit, de az extrémebb kalandokra vágyók is találnak megfelelő szórakozást a rafting, vagy akár céllövészet keretében nyáron.

Bellamonte

Predazzo

A kisváros kiválóan alkalmas a sétákra, de a természeti kincsek mellett más látnivalókban is bővelkedik. A geológusok igazi paradicsomként tekintek a városra, ahol egy geológiai múzeum, illetve a Doss Capel nevű geológiai ösvény is működik. A 4150 fő lakosú városka kedvelt turisztikai célpont, ahol a síelés és a sífutás mellett a helyi kultúrával is megismerkedhetünk a vendégszerető helybéliek közvetítésével. Üzletek, éttermek, kávézók és mozi gondoskodik a látogatók aktív pihenése mellett a megfelelő szórakozásról.

Bellamonte

A bellamonte-i pályarendszer az egyik legkedveltebb és legmagasabb színvonalú síterep. Négy pályarendszerből áll, melyeket egy ingyenesen igénybe vehető sí busz köt össze. A hegynél összesen 150 km hosszúságú sípályarendszer található, illetve két nagy sífutó terep. Számtalan sí világkupát rendeztek már itt, de teljes nyugalommal megállapíthatjuk, hogy a kezdőktől a profikig mindenki megtalálja a számára megfelelő lankát.  A négyféle pályarendszer lehetővé teszi, hogy elsajátítsuk a síelés alapjait, hiszen rendkívül széles és alig lejtő szakaszokat is találunk itt. A kezdők rendelkezésére három egymásba futó kék pálya áll, mintegy 4 km hosszan, bébi lifttel felszerelve. E mellett számtalan piros és fekete pálya is fut itt, illetve friss hó esetén több alkalmas helyet is találunk a mélyhó-sízésre. Ameddig a szem ellát, csak pályarendszereket látunk, a hegy tetejéről, pedig páratlan kilátás nyúlik a környező vonulatokra.

Bellamonte

A Latemar sí centrum igazi sí élményt ígér az idelátogatóknak. Liftjeit és pályáit három helyről közelíthetjük meg: az Obereggenről, a Pampeagoról és a már korábban említett Predazzo üdülőhelyekről.

A világ egyik leghosszabb sípályája a családosok mellett a snowboardosok paradicsoma is. Található itt, ugyanis egy egyedülálló Funpark, melyben 600 méter hosszú broadcross és snowboard park működik.

Predazzoban bobpálya is működik, míg a síterepen töltött napi sport után bowling, masszázs, korcsolyapályák, síugrópályák, teniszközpont és esti síelés is várja a látogatókat.

Verőfényes napsütés, temperamentumos olasz hangulat, zene, pubok, vidámság vár ránk a Bellamonte vonulatai közt, így bizonyára már alig várjuk a síszezon kezdetét, hogy minél hamarabb ott lehessünk. Az aktuális síbérletek áráról a sípálya hivatalos honlapján tájékozódhatunk, illetve lehetőségünk van kiválasztani a megfelelő szállást is a pályákhoz közel.