Békéscsaba Árpád Fürdő

Békéscsaba Árpád Fürdő

A fürdő a város szívében helyezkedik el törökfürdő-hatást keltő, impozáns épületben. A gyógyászati részleggel és a különböző generációk számára fenntartott kültéri és beltéri medencékkel, élményelemekkel egész évben folyamatosan (a nyári és téli szezonban változó nyitva tartással) várja a látogatókat. A csabai gyógyvíz mozgásszervi megbetegedések esetén hatásos.

A fürdő története:

Az Árpád Strandfürdő az 1912-ben telepített Árpád-liget szomszédságában, Illés Dávid tervei alapján épült a 1922-ben. A standfürdő kezdetben egyetlen nyitott vasbeton úszómedencéből állt, mely mind a mai napig üzemel. A meglévő strand Élővíz-csatorna felöli részén az eredeti fedett, törökfürdő-jellegű épület a századelőn, 1927-ben épült. A gőz- és tisztasági fürdő folyamatosan bővült, és egyre inkább jellegét vesztő, nagyvárosi strand lett. Az első sikeres hévízkút 1959-ben, a második 1978-ban létesült. Az 1960-as évek közepén az uszoda és a lelátó megépítésével kapcsolódott össze a liget és a fürdő. 1964-ben új, 50 m-es úszómedence létesült, amelyet 1970-ben víz-visszaforgató berendezéssel láttak el. 2002-2003-ban megtörtént a strand- és termálmedencék teljes átalakítása, átépítése.

Békéscsaba Árpád Fürdő

Fürdő adatai:

Gyógyvízminősítés száma: 130/Gyf/2001. és 244/Gyf/2002.
Kültéri terület: 23 684 m2 parkosított terület.
Kültéri medencék: két termálvizes medence vállveregető sugármasszázzsal, egy gyermekmedence csúszdával és vízigombával, egy élménymedence, örvényfürdő.
Beltéri medencék: két gyógymedence, két pezsgőmedence, hideg vizes medence szaunával, uszoda elbontható tetőszerkezettel (nyáron nyitott).
Engedélyezett befogadó kapacitás: télen 515 fő, nyáron 1812 fő.

Szolgáltatások a fürdő területén:

  • Sportolási lehetőségek.
  • Egyéb szolgáltatások: vendéglátás, szórakoztatás, télen és nyáron büfé.