Arlberg Az Arlberg a leghíresebb osztrák síterepek egyike. A síelők körében St. Anton, Zürs és Lech sípályáinak neve a legendásan jó síeléssel kapcsolódik össze.

Arlberg

Az Arlberg a leghíresebb osztrák síterepek egyike. A síelők körében St. Anton, Zürs és Lech sípályáinak neve a legendásan jó síeléssel kapcsolódik össze.

Arlberg páratlan síterepe Tirol és Vorarlberg határán fekszik, a nagyvilág figyelmét 2001-ben hívta fel magára. Ekkor rendezték meg ugyanis itt, St. Antonban az alpesi világbajnokságot. A verseny előkészületeinek is köszönhetően a térségben jelentős fejlesztések kezdődtek, új szállodák, wellness központok, uszodák és konferenciatermek épültek.  Az Arlbergen található sípályák egyetlen bérlettel vehetők igénybe, köztük az átjárást buszokkal és felvonókkal oldották meg.

Lech 1450 méteres magasságban található, és rendkívül tiszta, friss levegővel várja látogatóit. Aki szereti a hosszú pályákat, annak mindenképpen itt a helye, hiszen nem kevesebb, mint 280 km hosszúságú ratrakolt pálya, továbbá az extrém sport kedvelői számára 180 km mély havas terület is található itt. Akik valóban adrenalin-dús élményekre vágynak, azok számára jó hír, hogy Ausztriában egyedül itt van lehetőség helikopteres lesiklásra, melyhez erős és biztonságos sí tudás szükséges. Itt nem okozhat gondot a fekete pálya a síelő számára. Ez a lehetőség egyetlen lesiklást foglal magában, melyet egy szakképzett vezető segítségével tehetünk meg. Lech nyüzsgő, modern síközpont, ahol működik a snowboardosok számára egy Funpark is. A helyiek itt nagyon odafigyelnek arra, hogy a térségben a tiszta levegő megmaradjon, ennek érdekében például Oberlech település teljes mértékben autómentes övezetnek számít.

Arlberg

St. Anton 128 kilométer hosszúságú összefüggő pályarendszerrel rendelkezik, melyek 1300 és 2800 méter magasságban helyezkednek el. Az Alpok hóban egyik leggazdagabb vidékével rendelkezik ez a terület, mely a freeride kedvelőinek igazi paradicsom. Számtalan fás vidék található itt, mely valóban vadregényessé teszi a síelést. Megannyi mesterségesen nem kezelt, de nyugodtan síelhető pályát találunk itt. A pályák szélesek, változatosak és hosszúak, de fontos megjegyeznünk, hogy talán itt található a térség legdrágább pályarendszere.

Zürs Azok a sípályák tekinthetőek a legnehezebbnek, melyek 2900 méter magasságból indulnak. Fontos megjegyezni, hogy itt szinte minden szakaszt pirossal jelöltek, de a letörések miatt, ezek inkább gyengébb fekete pályának minősülnek. A profi síelők gyorsan lejuthatnak a városba.

Az arlbergi sípályák többnyire piros jelzésűek, így a középhaladóknak ajánlottak, de a kezdők és a profik sem fognak itt unatkozni. A térségben mozgalmas és nyüzsgő éjszakai élet van, megannyi étterem és bár várja a téli sportolókat, vagy az őket kísérő túrázni, kikapcsolódni vágyókat. Az egyszerű és otthonos vendéglőkben élőzene kíséretében tölthetünk el egy kellemes estét. Sílécre fel, az idén látogassunk el ebbe a méltán híres síparadicsomba!