Amalfi-part

Amalfi-part

Az Amalfi-part (olaszul Costiera Amalfitana) egy hosszú partszakasz Nápolytól délre, a Salernói-öböltől északi részén helyezkedik el. A partszakasz népszerű turista látványosság, mely rengeteg látogatót garantál Olaszország számára. Itt találkozik a természet a történelemmel, hiszen olyan látványosságok találhatóak itt, mint az Amalfi Katedrális, Rufalo villa Ravello-ban, vagy a felsorolni is nehéz ősi templom és emlékmű. A 10 és 11. században az Amalfi köztársaság birtokolta ezt a területet, mely központja Amalfi volt. Az Amalfi-partot később a Salernói-hercegség irányította, míg a Pisai köztársasághoz nem került 1137-ben. Olaszország létrejöttét követően a partszakasz turisztikai látványossággá nőtte ki magát. 1997-ben az Amalfi-partot és településeit az UNESCO a világörökség részének nyilvánította.

Amalfi-part

A legtöbb látványosságát a partszakasznak gyalog, vagy hajóval is elérhetető, mint a  Valle delle Ferriere, vagy a a Galli szigeteket Positano-ból, Az Emerald Grotto-t Conca dei Mariniben. Rengeteg múzeum és templom várja a látogatókat, mint például a Papír múzeum, a kripta és a fő katedrális, a Ravello Katedrális vagy a Santa Maria Olearia. Rengeteg esemény kerül megrendezésre legfőképp nyáron, mint a Patron, Szentek napja, városi fesztiválok és ünnepségek, melyben találkozik a bor művészete és a gasztronómia az élő zenével. Minden városnak saját eseménye is van, mellyel segítik előrelendíteni az Amalfi-part turizmusát, kultúráját és tradícióit.

Amalfi-part

Az olasz gasztronómia széles körben elérhető a partra látogatóknak éttermeken, bárokon, sütödéken, borokon, vagy akár a Limoncellon keresztül. A nyaralás az Amalfi-parton elbűvölő és relaxáló élményekkel kecsegtet a történelem és a természet szerelmeseinek egyaránt.

Az Amalfi-part főbb Települései