ipanema beach rio de janeiro brazilia

A világ legjobb úti céljai a sport szerelmeseinek

Az országok között számos határ létezik, nyelvi, politikai és gazdasági, ám a sport az összes határt lebontja. A sport egy olyan lencse, amelybe beletekintve jobban megérthetjük embertársainkat. Ha kombináljuk az utazás és a sport szeretetét, a végeredmény nagyszerű szórakozás és izgalmas időtöltés lesz! Íme a sportfogadási appok Magyarországon által összeállított öt legjobb sportturisztikai célpont.

1. Barcelona, Spanyolország

A labdarúgásról híres Barcelona városa évente a rajongók millióit fogadja a La Liga mérkőzésein a Camp Nou Stadionban, amely a világ egyik legfontosabb sportturisztikai célpontja. A Barca játékát nézni egy életre szóló élmény, ám akinek a meccs nem elég, akár sportmúzeumokat is meglátogathat, hogy közelebb kerüljön kedvenc labdarúgócsapatához. Ön is hatalmas futballrajongó? Akkor itt a helye! Ráadásul a város nem csupán a futballra korlátozódik. A spanyolok a tenisz, Forma-1, atlétika, jégkorong és a lovassport események iránt is mély érdeklődést mutatnak. A városban számtalan sportbár is fellelhető, melyek ugyanezt a kultúrát tükrözik. Bármelyikbe is látogasson el a barátaival, nyissanak ki egy hideg sört, és élvezzék a sportmérkőzések vetítését!

Camp Nou stadion Barcelona

2. London, Anglia

Londonban a labdarúgás vezeti a legnépszerűbb sportágak listáját. Ez nem is csoda, hiszen a város nem kevesebb, mint 13 nemzetközi futballválogatottal büszkélkedhet. Gyakran 40,000-nél is nagyobb létszámú tömeg lepi el az utcákat és stadionokat. A krikett egy másik sport, amelyben a britek szeretnek elmélyedni, mind a szórakozás, mind a játék kedvéért. A közelgő ICC Világbajnokság lehetőséget kínál egy csodás krikett mérkőzés megtekintésére a város Lord’s stadionjában. London júniusban, a Wimbledoni teniszbajnokság idején ismét felhívja magára a világ figyelmét. Érezze át az adrenalin löketet Epsom Downsban és Ascotban egy-egy lóverseny alatt, amely a másik olyan sportág, melyre érdemes odafigyelni Londonban. Netán még több fizikai kikapcsolódást keres? Látogasson el egy rögbi bajnokságra, hogy szemtanúja legyen a sport által életre keltett bajtársiasságnak! London valóban világszínvonalú sportturisztikai célpont.

3. Tokió, Japán

Ha baseballról van szó, Japán az első ország, amely a legtöbb ember eszébe jut. Míg a baseballt New Yorkban találták fel, a japánok azok, akik úgy tűnik, hogy a legjobban élvezik azt. A nyugat és Japán saját hagyományos sportjainak – a szumó birkózásnak és a harcművészeteknek – hatása a sport tökéletes egyvelegét hozza létre, amely Tokiót a világ egyik legizgalmasabb sportturisztikai célpontjává teszi.

4. New York, Amerikai Egyesült Államok

A New York-iak megőrülnek az amerikai futballért. Nincs egy valamire való főiskola, egyetem vagy város, amely ne rendelkezne saját baseball csapattal. Az amerikai futballrajongóknak kötelező ellátogatniuk New Yorkba a Superbowl idején – a National Football League évente megrendezett bajnokságára -, hogy egy igazán izgalmas élmény részesei legyenek. New York-ban minden sportrajongó megtalálja a számára érdekes sporteseményt, így ez az egyik legváltozatosabb sportturisztikai célpont a világon. Júniusban a látványos US Open, októberben pedig a felejthetetlen NBA (National Basketball Association) bajnokságnak lehetünk a részesei.

5. Rio de Janeiro és Sao Paulo, Brazília

A futball szerelmeseinek az országa, Brazília ideális hely a futballrajongók számára, hogy belemerüljenek kedvenc sportjukba. Azonban Rio de Janeiro nem csak egy egyszerű sportturisztikai célpont; a riói hangulat mindenkit magával ragad! Nézni, ahogy a hazai csapat gólokat szerez egy 70,000 fős tömegben a Macarana stadionban, felejthetetlen élmény. A bátrabbak belevethetik magukat az utcai futballba Sao Paulo-ban, hogy még jobban megértsék a futball kultúrát. A modern médiának köszönhetően lassan a többi sportág is egyre népszerűbbé válik Brazíliában. A harcművészetek, amelyek eddig szinte ismeretlenek voltak, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az országban.

Macarana stadion Rio de Janeiro

Nos hát, ezek közül a klasszikus sportturisztikai úti célok közül Ön melyiket tervezi meglátogatni idén?