maldiv-szigetek varazsa

A Maldív-szigetek varázsa

A Maldív-szigetek varázslatos világa fehérhomokos strandokkal, kristálytiszta tengerparti szakaszokkal, egyedülálló víz alatti világgal és napfényes klímával csábítja látogatóit. Az egzotikus üdülőhelyek luxusának számító helyszínre a világ minden tájáról érkeznek a pihenni vágyók. Látogass el Te is erre a kivételes vidékre és gazdagodj felejthetetlen élményekkel!

A Maldív-szigetek páratlan szépségét igazán csak az tudja felfogni, aki ellátogat ide. Az utazási irodák mesébe illő fotóit a valódi látvány még inkább übereli. A türkizkék Indiai-óceán partján húzódó puha homokos strandok, a színes korallzátonyok, a víz alatti állatvilág, a buja növényzet, a szállodai üdülőhelyek kiemelkedő minősége és a helyiek vendégszeretete igazi földi paradicsommá teszik a Maldív-szigeteket. Tökéletes választás, ha párunkkal szeretnénk feltöltődni egy igazán romantikus helyszínen, ha a barátainkkal karöltve hódolnánk a vízi sportok széles palettájának, ha meglesnénk a szirti cápák vagy óriás teknősök világát, ha a családunkkal kirándulnánk és strandolnánk, vagy ha gyönyörködni kívánunk a szépséges mecsetekben is a kedvesen nyüzsgő főváros, Male utcáin sétálva. Távol a világ zajától, a korallzátonyok és lagúnák ölelésében fekvő strandok és a víz alatti barlangok mindenki számára a legmagasabb szintű kikapcsolódási lehetőséget nyújtják. Fedezd fel a legjobb Maldív-sziget utazásokat!

Tudnivalók a szigetekről

A Maldív Köztársaság egy szigetország az Indiai-óceánon és Ázsia legkisebb országa. 26 atollból, 1196 szigetből áll, amelyből csupán 200 lakott. A szigetek száma folyamatosan változik az évek során. Némelyiket ellepi a tenger, vagy mesterségesen létrehoznak egyet, azaz feltöltik homokkal. A sziget legmagasabb pontjának eléréséhez nem lesz szükséged különösebben komoly felszerelésre, ugyanis mindössze 2,5 méterről beszélünk. A szigeteket hosszú korallzátony veszi körül, ami az egyik legszebb a világon. A helyi élővilág igazán különleges, a szigetek legjellegzetesebb fafajtája a kókuszpálma, amelyet a csavaros pálma, majd a mangó követ. Állatvilágát a gyíkok, a gekkók, a hollók, a gémek, a sirályok és természetesen a halak alkotják. A vízalatti világ egyik leghatalmasabb lakója, a planktonnal táplálkozó cetcápa igen gyakori a szigetek környékén. Érdekesség, hogy a szigetvilágot Marco Polo az Indiai-óceán virága névre keresztelte.

Helyi közlekedés

A Maldív-szigetek legelterjedtebb közlekedési eszköze a fából készült csúcsos orrú hajó, azaz a dhoni. Az elkészítésükhöz kókuszpálmát használnak fel, és a mai napig a helyiek készítik az egyik szigeten. A gyártás folyamatát generációról generációra adják tovább. A hajót, ami kifejezetten hasonlít a föníciaiak által használtra, vitorlával vagy kisebb motorral hajtják, a kormánylapátot pedig a tapasztalt kapitány irányítja a lábával. Az egyes szigetek között hidroplánnal is mozoghatsz. Bár igazából már a nemzetközi reptérre való megérkezés is egy élmény: a leszálláshoz az egész Hulhumale sziget szolgál. A 11 órás repülés után, egy keskeny földrészre való érkezést követően, örömmel rázol majd kezet a kapitánnyal.

Az időjárásról

A Maldív-szigeteken egész évben nyári meleg tombol. Az Egyenlítő közelében fekvő szigetek időjárását két monszun alakítja. A délnyugati monszun májustól novemberig tart, amit széllökések és esőzések kísérnek. A szárazabb időszakot az északkeleti monszun hozza el december és március között. A strandszezon és hajókázások ideje november és április közé esik, amikor a hőmérséklet 31 ° C körül van, az Indiai-óceán pedig 27 ° C-ra melegszik. A folyamatos melegnek köszönhetően azonban az óceán vize nem tud lehűlni, így akár egész évben élvezhetjük a simogató hullámokat. Sokan ezért választják a hűvös, téli hónapok alatt úti célként.