7 Vezér Történelmi Kalandpark Garabonc

7 Vezér Történelmi Kalandpark

A Kis-Balaton számtalan természeti látnivalóban bővelkedik, azonban a történelmünk iránt érdeklődőknek érdemes felkeresni a Garaboncon található 7 Vezér Történelmi Kalandparkot és Garabonciás Farmot. A kalandpark egyedülálló módon mutatja be a honfoglalást, és a korabeli életviszonyokat, a várban a magyar királyok arcképcsarnoka tekinthető meg állandó kiállítás keretében.

Garabonc község Zala megyében, a Kis-Balaton vidékén található Zalakarostól két kilométer távolságra. Zalakaros híres a gyógyfürdőjéről, és az ide látogatók kedvelt úti célja a garabonci történelmi kalandpark, és a Garabonciás Farm, amely egy modern 21. századi parasztgazdaság, és nyitva áll a látogatók előtt is.

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark látnivalói

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark egyedülálló módon, szórakozva mutatja be térség honfoglalás kori történelmét. Szemléletesen, és játékos ismerteti meg a nevezetes időszak tudnivalóival a különböző korosztályokat mindezt a legújabb tudományos kutatások eredményeit felhasználva.

7 Vezér Történelmi Kalandpark  Garabonc

7 vezér jurta tábor

A kalandpark fő látnivalója a 7 db mongol típusú sátor, amelyekben korabeli tárgyak, ruhák és eszközök tekinthetők meg.

Hanna hercegnő vára

A négy őrtoronnyal rendelkező téglavárban színpad, küzdőtér és kerengő található. A kerengő alatti árkádban került kialakításra a Magyar Királyok Arcképcsarnoka.

Lovaspálya

A füves pálya alkalmas lovaglásra, akadályhajtásra és díjugratásra.

Ezenkívül kötélpálya, íjászpálya, várjátszótér is található. A 4-14 év közötti gyerekek elektromos quadpályát próbálhatnak ki. A felnőttek számára izgalmas elfoglaltságot nyújt a látványkonyha, ahol grillezésre és kenyérsütésre nyílik lehetőség.

7 Vezér Történelmi Kalandpark  Garabonc

Egyéb igénybe vehető szolgáltatások

  • Futószáron lovaglás tanulás
  • Tereplovaglás
  • Karámlovaglás
  • Vadászhintóval terepkocsikázás
  • Kocsikázás Landauer díszhintóval
  • Lovaskocsikázás

Nyitvatartás

Naponta 10:00-17:00 óra között tart nyitva, előzetes egyeztetéssel 19:00-ig látogatható.

Jegyár

Ingyenes a belépés 3 éves kor alatt.

Belépőjegy, felnőtt sétálójegy ára: 2500 Ft

Belépőjegy ára 3-6 éves korig: 600 Ft

Belépőjegy ára 6-12 éves korig: 1300 Ft

Az igénybe vehető kedvezményekről részletes információ található a https://7-vezer-kalandpark.hu/#arak oldalon. A kalandparkban a szolgáltatásokért kizárólag tallérral lehet fizetni, a tallér megváltható a jegypénztárban, illetve a zalakarosi Aphrodite Hotel Venus szálloda recepcióján.

Elérhetőség

8747 Garabonc, Hrsz. 069.

Telefonszám: +3630 383 5969

E-mailcím: info@7-vezer-kalandpark.hu I Web: https://7-vezer-kalandpark.hu/

Fotó: 7-vezer-kalandpark.hu