Santorini Vlychada Beach

Santorini legszebb strandjai

Santorini strandjai már önmagukban is lenyűgözőek, a sziget legfelkapottabb látnivalói közé tartoznak. Santorinin mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt: a híres strandok jól megközelíthetőek és jól felszereltek, minden feltétel adott az önfeledt kikapcsolódáshoz. Ugyanakkor a páratlan szépségű partszakaszok talán kevésbé zsúfoltak a nehézkesebb megközelítés miatt.

Santorini legszebb strandjai

A strandok egyedisége a múltbeli vulkánkitörésekkel hozható összefüggésbe, amelyek nem csak alakították a környezetet, de páratlan szépségét is adják. Hasonlóan  a településekhez, a vulkanikus sziklákkal övezett, és vulkanikus homokkal, kaviccsal borított strandok is egymástól igen különbözőek, így érdemes a szigetet alaposan körbejárni. Míg a kaldera a sziget nyugati részén húzódik, a strandok túlnyomó többsége a keleti és délkeleti oldalon található meg. A legtöbb Fira-val rendkívül jó az összeköttetés áll, így semmi akadálya nincs annak, hogy akár pár napos tartózkodással a legszebb helyeket bejárjuk.

Kamari strandjai

Fira-hoz legközelebb Kamari strandjai találhatók, amelyet a leginkább családbarát településként tartanak számon. A hosszú partszakasz több részre osztható, azonban közös a páratlan természeti látnivaló, a kristálytiszta víz, és a fekete kavicsos homokkal borított part.

Santorini Kamari beach

Monolithos Beach

A Monolithos Beach a Nemzetközi Repülőtér közelében található, nevét egy nagy szikláról kapta, amelyen az Agios Ionnais templom magasodik. Különösen a kisgyermekes nyaralók körében népszerű a sekély víz miatt.

Santorini Monolithos beach

Avis Beach

Az Avis Beach, a Monolithos Beah kiterjesztése. Nem a felkapottabb, de a szelek miatt különösen a szörfösök körében kedvelt.

Kamari Beach

Kamari Beach egyike Santorini leghosszabb strandjainak, az öt km hosszú partszakasz fekete homokkal borított. Közvetlenül a Mesa Vouno-hegy lábánál fekszik, a sziget leglátogatottabb strandjának számít.

Santorini Kamari beach

Gazdag létesítményei, és tisztasága miatt elnyerte a Kék zászlós minősítést. Ideális egész napos kikapcsolódásra, vízisportokra, valamint búvárközponttal, és merülésekre is kiváló hellyel rendelkezik. A stranddal párhuzamosan fut a sétánya, ahol számtalan tengerparti bár, kávézó és étterem is található.

Perissa strandja

A Perissa Beach Perissa településen, a Mesa Vouno-hegy másik oldalán található, a Kamari strandtól akár vízi taxival is megközelíthető. Santorini leghosszabb és leghíresebb strandjának számít, a hosszú partszakaszt fekete lávahomok és fekete borítja, szintén Kék zászlós minősítésű. Kényelmes napozóágyak bérelhetők, és számtalan beach bár, taverna található alig pár lépésre a tengertől.

Santorini Perissa beach

Perivolos strandjai

Perivolos Beach

Perissa településtől 3 km távolságra található Perivolos. A Perissa Beach-től déli irányba haladva juthatunk el Perivolos, majd közvetlenül az Agios Georgios Beach-re, amely szintén fekete vulkáni homokkal borított. Nevezetes a vibráló éjszakai életről, és a zenés tengerparti bárjairól, amely miatt különösen a fiatalok körében közkedvelt. Számtalan vízisport lehetőség adott, például búvárkodás, jet-ski, és szörfözés.

Santorini Perivolos beach

Vlychada Beach

Santorini híres strandja a Vlychada, amelyet különleges szépségű sziklái miatt érdemes felkeresni. A fekete kaviccsal és homokkal borított part mentén a szél, a tenger és a vulkán által faragott sziklafal húzódik. A lenyűgöző holdbéli táj miatt Santorini egyik felkapott látnivalójának számít, ugyanakkor sok kaldera körutazás kiinduló-záró útvonala.

Santorini Vlychada beach

Akrotiri-félsziget strandjai

A sziget partvonala mentén haladva Vlychada strandtól már az Akrotiri-félsziget található, ahol olyan látványos és lenyűgöző szépségű strandok találhatók, mint a Red Beach és a White Beach. Az Akrotiri Kaldera Beach közvetlenül a kaldera alatt húzódik, azonban a közelben számos kis védett strand található, ám ezeket igen nehéz megközelíteni.

Red Beach

A vörös szikláról elnevezett strand a Santorinire látogatók egyik legfontosabb úti célja. Akrotiri faluban a Régészeti Lelőhelytől gyalogosan közelíthető meg. Viszont az öbölhöz már sziklás, nehéz terepen kell átküzdeni magunkat, de a strand páratlan szépsége kárpótol az erőfeszítésért. A kis strand főszezonban igen zsúfolt, és a többi strandokkal ellentétben kényelmi szolgáltatásokat sem nagyon találhatunk.

Santorini Red Beach

White Beach

A White Beach a Red Beach közelében található, szintén a leglátványosabb strandok egyike. Gyalogosan nehezen – a világítótorony közelében a Kambia Beach felöl, inkább hajóval közelíthető meg. Kényelmi szolgáltatásokban nem bővelkedik, emiatt azoknak ideális, akik a gyönyörű hely varázsát kiélvezve nyugalomra és elvonultságra vágynak.

Santorini White beach

Ammoudi-öböl strandja

A festői Oia alatt mélyen fekszik az Ammoudi-öböl kis kikötője, amely szintén Santorini legfelkapottabb látnivalója. Az öböl Oia felöl autóval, illetve a lépcsőkön -235 meredek lépcsőfokon gyalogosan közelíthető meg. Az Ammoudi Beach nem kimondottan „strand”, egy gyönyörű, és  háborítatlan természeti hely, amely minden kényelmi szolgáltatásokat nélkülöz. A tavernák között egy meredek sziklás ösvényen közelíthető meg, de a látvány miatt megéri a fáradtságot, hiszen bámulatos a panoráma nyílik a kalderán álló Oia-ra, a vörös sziklafalakra és a szemben lévő Thirassia-szigetre. Külön érdekesség a parttól pár méterre lévő szikla, a Nissis Agios Nikolaos, amely alkalmas búvárkodásra és sziklaugrásra.

Santorini Amoudi Beach

Strand Oia közelében

A Koloumbo/Colombus/Columbo Beach Santorini egyik legeldugottabb, ugyanakkor a legérinthetetlenebb strandja. Az Oia-tól 4 km távolságra lévő strand buszokkal nem közelíthető meg. Azok számára ideális, akik a kényelemnél többre értékelik a táj nyújtotta szépséget. A strand a nevét egy víz alatti kráterről kapta. A partot fekete és szürke apró kavics és homok borítja, és gyakori a hullámzás. A közelben van a tengerben egy barlang, amely azonban csak jó úszóknak ajánlott.

Santorini Columbo Beach

Imerovigli strandja

Az Imerovigli településhez tartozó Pori Beach főként a helyiek körében népszerű, azonban a szélvédett helyen lévő strand ideális szörfözésre és nyugalmas tengerparti kikapcsolódásra. A hegyoldalban sorakozó szélmalmok idilli látványt nyújtanak, a strandot vörös sziklák veszik körül. A strand felett pár hagyományos taverna friss halételeit és helyi fogásait érdemes megkóstolni. A Pori Beachtől nem messze fekszik a vadregényes Columbo Beach.