aruba all inclusive resort

10 gyönyörű hely a Karib-térségben

A Karib-térségről szinte bárkinek az azúrkék tengert övező pálmafás szigetek jutnak eszébe. A Föld ezen táján állandóan kellemes meleg van, aki egy darab mennyországra vágyik, az feltétlenül látogasson el az alább felsorolt helyek valamelyikére.

A csodálatos környezeten kívül, mely errefelé várja az utazót, a luxusról sem kell lemondania senkinek. Ráadásul sok esetben nem is olyan drága itt a nyaralás, mint első látásra tűnhet.
Hogy hová érdemes pontosan elutazni? Nos, talán az alábbi lista segít meghozni a döntést …

Grenada

A Kis-Antillákhoz tartozik, két nagy és több kisebb szigetből áll. (Senki se tévessze össze a spanyol Granada várossal, a kettő nem úgyanaz, bár csak egy betű a különbség.) A karibi Grenada egy elbűvölő, színpompás sziget. A csodálatosan kék tenger körbeöleli a buja, trópusi növényekkel borított szigetet. Grenada házai és a virágos táj pillanatok alatt felvidítja a frissen érkezett utazót.

Grenada

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

A vulkanikus eredetű Saint-Vincent sziget alkotja a területének legnagyobb részét. A szigetcsoport (több mint 30 szigetből áll) Grenadához hasonlóan a Kis-Antillák részét képezi. Saint-Vincent szigetei minden igényt kielégítő változatosságot kínálnak látogatóiknak. A virágba borult táj, a levegőből áradó gyümölcsös-rumos illat, a rengeteg édes gyümölcs hamar elvarázsolja a turistát. A langyos tengervíz gyakran olyannyira nyugodt, hogy az egymáshoz közelebb fekvő szigetek között úszva is lehet közlekedni.

Saint Vincent

Aruba

A Karib-tenger déli részén található, nagyjából 36 km hosszú Aruba Hollandiához tartozó autonóm terület. Ez az a hely, ahová nem csupán a táj szépségéért érdemes elutazni, hiszen itt azok is élvezni fogják az itt töltött időt, akiknek a szenvedélye a vásárlás. Fényűző üzletek és butikok, valamint kaszinók és luxusszállodák tucatjai gondoskodnak arról, hogy egy karibi Las Vegas-ban érezhesse magát az, aki ellátogat Aruba szigetére. Persze a tengerparti semmittevés és sportolás sem egy utolsó szempont, ha ezt a helyet választjuk, de arra készüljünk fel, hogy nem éppen az olcsóbb szigetek közé tartozik.

Aruba

Bahamák (Bahama-szigetek)

Kinek ne jutnának eszébe a trópusi strandok és pálmafák, ha azt hallja: Bahama-szigetek? Ez az a földi paradicsom, ahol vakít a fehér tengerparti homok a strandra csalogatja a turistákat, a tengerben található korallzátonyok színpompás élővilága pedig minden búvár álma.

A luxust kedvelők is megannyi nagyszerű szálloda közül válogathatnak, így nem csoda, hogy a Bahamák a Karib-térség egyik leglátogatottabb úti célja. A Bahama-szigetek hivatalos megnevezése egyébként Bahamai Közösség.

bahama szigetek

Bermuda

A Nagy-Britannia tengerentúli területét képező szigetcsoport első látásra különbözik a Karibi-térség többi szigetétől, ugyanis itt nagy eséllyel nyakkendős üzletemberekkel fogunk összefutni az utcán, ami a régi idők kifinomult szokásaira vezethető vissza.

Bermuda

Aki a Bermuda-szigetekre látogat, az nem kizárólag strandolással múlathatja az időt, hiszen számos igen jó golfpályát is lehet errefelé találni. Akit viszont leginkább a Karib-tenger strandjai érdekelnek, azok keressék fel a világhírű Horseshoe Bay-t és az Elbow-strandot.

Saint Lucia (St. Lucia)

A Saint Vincent és a Grenadine-szigetektől észak-északkeletre található szigetállam érintetlen területei csodálatos úti célja lehet a fiatal házasoknak. A leírhatatlanul csodálatos Saint Lucia nem véletlenül a nászutasok egyik legkedveltebb célállomása, hiszen a szépséges és nyugodt környezeten túl aránylag pénztárcabarátnak is nevezhető.

Saint Lucia

Méltán híres a rendszeresen megrendezett zenei esemény is, a St. Lucia Jazz Festival, ahol fellépett már Kenny G vagy anno Amy Winehouse is.

Brit Virgin-szigetek

A több mint 50 sziget alkotta Brit Virgin-szigetek, ahogy a nevéből is látszik, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. Angol nyelven rövidítve sokszor csak BVI megjelöléssel szerepel (British Virgin Islands).

A Brit Virgin-szigetek a Karib-térség egy olyan területe, amelyet nem árasztott el a turisták tömege. Találhatók ugyan errefelé is szállodák és jó felszerelt, csodás strandok, de nem ezek jellemzik ezt a helyet. Amennyiben szeretné valaki felfedezni a karibi világot anélkül, hogy lépten-nyomon turistákba botlana, érdemes felkeresni a Brit Virgin-szigeteket.

Brit Virgin-szigetek

Kajmán-szigetek

A három szigetből álló Kajmán-szigetek, amely szintén az Egyesült Királyság tengerentúli területe, nevét egy őshonos gyíkfajtáról kapta. Érdekesség, hogy a Kajmán-szigetek legmagasabb pontja is mindössze 43 méter magasan található a Karib-tenger szintje felett.

kajmán szigetek

A csoda szép korallzátonyok, gyönyörű strandok, barátságos hangulat miatt a Kajmán-szigetek kiváló úti célja lehet akár egy családi nyaralásnak is, mert megéri a pénzét. (S ha már pénz, akkor meg kell említeni, hogy sokan a Kajmán-szigeteket tartják az egyik leghírhedtebb pénzmosó helynek, de az utazókat ez valószínűleg nem nagyon érdekli )

St. Kitts és Nevis

A sziget hivatalos neve Saint Christopher és Nevis Államszövetség, de a gyakran használt St. Kitts és Nevis is szerepel az állam alkotmányában. (A Kitts a Christopher becézett alakjából alakult ki.)
Amikor szóba kerülnek a Karib-tenger szigetei, valószínűleg nem gyakran kerül említésre St. Kitts és Nevis szigete. Attól, hogy nem tartozik a térség legismertebb célpontjai közé, valamit elárulhat róla a tény, hogy olyan hírességek is lakták már átmenetileg a szigetet, mint például Sylvester Stallone, Britney Spears vagy épp Oprah Winfrey.

St Kitts

A szigeten sétálva megcsodálhatjuk a vulkanikus eredetű vidék trópusi erdőit, kipróbálhatjuk a számtalan strandok valamelyikét, de pihenhetünk a sziget lakóinak és településeinek nyugodt életét figyelve is.

Sint Maarten, vagy St. Maarten

A Holland Királyság egyik autonóm állama, a Karib-tengeren lévő St. Maarten (Szent Márton-sziget). A legtöbb internetezőnek arról lehet ismerős St. Maarten neve, hogy az egyik strandjának közvetlen közelében található repülőtérre érkező hatalmas utasszállítók megannyi fotón szerepelnek. A strandolók feje felett gyakran csak néhány tíz méter magasságban érkező repülők miatt sok fotós kedvence Sint Maarten szigete.

Sint Maarten

Egyébként egy trópusi éghajlatú szigetről van szó, gyönyörű, pálmákkal övezett strandokkal, ahol az est beköszöntével hangulatos, fergeteges bulik veszik kezdetüket.