Tallinn

Tallinn

A Balti-tenger, azon belül is a Finn-öböl partján elterülő Tallinn nemcsak Észtország fővárosa, gazdasági, kulturális központja, hanem az egész Baltikum egyik legpatinásabb városa.

Tallinnban található a régió legjobban megőrzött középkori városmagját, mely egyben szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Az egykor gazdag Hansa város sokszínű történelmi múlttal is rendelkezik: történelme során tartozott a Dániához, Svédországhoz, a Német Lovagrendhez, az Orosz Birodalomhoz és később a Szovjetunióhoz is. Tallinn mára a térség egyik legvonzóbb turisztikai látványosságává nőtte ki magát.

Tallinn

A látnivalók zömmel a történelmi óvárosban találhatók és gyalogszerrel könnyen elérhetők. Tallinn óvárosa a 13-16. század között kiépült városfallal körülvett területen belül áll, mely városfal egykor Észak-Európa legerősebb erődítménye volt.

Középkori városfala ma is áll közel 2 km hosszan, 26 tornyával az óváros meghatározó képe. Külön említést érdemel a Városháza téren álló, 1402-1404 között késő gótikus stílusban épült Városháza, mely Észak-Európa és a Baltikum  egyetlen érintetlenül megmaradt ilyen jellegű késő gótikus építészeti emléke.

Tallinni óváros szűk középkori utcácskáin akár órákon át lehet barangolni, ahol középkori templomokat, múzeumokat, hangulatos éttermeket és kávéházakat találhatunk.

Tallinn Szállás



Booking.com