Sidari

Sidari

Sidari a leghíresebb turista település Korfu szigetén, amely az északi parton található és ez pont az a hely, melyet látnod kell, ha a szigeten járnál. Sidari megközelítőleg 40 kilométerre található Korfu városától és autóval körülbelül 45 perc alatt lehet ideérni. Kisebb halász falu volt, de a 80-as években a város népszerű turista központ lett. Minden évben a város óriásit tud fejlődni és napjainkban már 14 ezer ember találhat itt magának szállást, ami egy ilyen is szigethez és városhoz képest is óriási szám.

Sidari

Leginkább a partyzós, vagy fiatalabb generáció számára ajánlott a város, hiszen rengeteg klub, zene bár és kocsma található Sidari-ban. A nap bármely percében találkozhatsz bűvészekkel, Elvis show műsorokkal, bingo, karaoke estékkel, vagy akár óriási kivetítőn nézheted a filmeket, sport eseményeket(legfőképp a focit). Persze ha csak az étel, ital választék érdekel téged leginkább, akkor meg kell nyugtassalak, hiszen jó helyben gondolkodsz. Számos kávézó, gyors kajálda, étterem, helyi kocsma, kínál görög, brit, mexikói, indiai vagy olasz specialitásokat. Ha vásárolni szeretnél, akkor a késő estig nyitva tartó boltok ideális lehetőséget kínál számodra, hogy meglepd a családodat, vagy az ismerőseidet csecsebecsékkel, vagy kibővítsd a ruhatárad pár mediterrán darabbal.

Sidari

Sidari fő strandja kiérdemelte a kék zászló kitüntetést. Rengeteg kis öböl található itt kisebb strand területekkel Sidari vagy a közeli Peroulades körül. A domborzati viszonyokat úgy jellemezném, hogy sziklás, de ebből kifolyólag számos olyan kisebb helyet találhatsz magadnak, ahol nem sokan vannak és picit meghittebb hangulatot varázsolhattok magatoknak. Vízisí , banánozás, ejtőernyőzés, hajókázás, vízibiciklizés és könnyű búvárkodás elérhető a 3 fő strand területén, így úgy érzem elég széles skálát le tud fedni a város a vízi sport szerelmeseinek.

Sidari

A legnépszerűbb hely az úszásra a környéken az Apotripiti, Melitsa-ban,  Canal d amour, és a Sunset beach(Logas beach) Peroulades területén. Ezek a partok egyszerűen fantasztikusan és leírni se lehetséges. Az itt található szikla formák, melyek a természetnek köszönhetünk jó pár kis öblöcskét tudtak varázsolni az ide látogató turista sereg számára.

Az egyik leghíresebb öblöcske a  Canal d’ amour, vagy a szerelem csatornája, ahol a homok nagyobb buckákat hord össze és kisebb részre osztja a partszakaszt. A hagyomány szerint aki az említett kis öblök között tud úszni, azt hamar megtalálhatja a szerelem. Ez a rész remek lehet könnyű búvárok számára, hiszen számos barlang és csatorna részt alakított ki a természet.

Sidari

Ajánlott kategóriába tartozik a Roda és Acharavi strandjai, melyet nyugati irány felé helyezkedik el Sidari-tól. Innen könnyen eljuthatsz a tradicionális Peroulades faluba, és Avliotes-be. Egy picit távolabb Agrillas, Agios Georgios Pagon, Agios Stefanos partjait is érdemes megcsodálni, ha már körbejártátok Sidarit. Ha szeretnél tengerre szállni, akkor Eríkusza, Mathráki és Othoní, szigetek alig 7 kilométerre található Sidari kikötőjéből.

Sidari szállás

 


Booking.com