rodosz sziget

Rodosz utazás

Rodosz, a Dodekanészosz-szigetcsoport legnagyobb szigete Kréta és Törökország között helyezkedik el az Égei-tengerben. Területe: 1398 km2, a sziget lakossága kb. 125000 fő.  A nap és a fény szigetének is nevezik, hiszen szinte minden nap szikrázó napsütés várja az idelátogatókat. Szubtrópusi éghajlatával és évi több mint 300 napsütötte napjával garantált a szép lebarnulás a nyaralás alatt. A sziget neve a néphagyomány szerint a rhodon – azaz rózsa – szóból ered.

rodosz utazás

A rózsák és a pillangók szigetén szinte megelevenedik a történelem. Amikor az 1988-ban világörökség részévé avatott Rodosz óvárosában sétálunk, a középkorban érezhetjük magunkat. Itt található a máltai lovagok nagymesteri palotája. Rodosz városától kb. 50 km-re található a lindoszi fellegvár, melynek sziklaszirtjén az ókori időkben Athéné szentélye állt. A szentély helyére a 14. században erődítményt építettek.

rodosz utazás

A sziget természeti szépsége, az emlékművek és a hozzájuk tartozó történelem,  a “rodosmopolitan” jellemvonások, meleg vendégszeretet és a kiváló idegenforgalmi infrastruktúra egyaránt elbűvölik a turistákat.