Paleokastritsa

Paleokastritsa

Paleokastritsa Korfu egyik legkedveltebb és talán az egyik legszebb helye.  Paleokastritsa partszakasza egyszerűen mesés, természeti adottságaihoz csak annyit fűznék hozzá, hogy 2 nagyobb félszigeten található várost 5 öböl teszi csábítóbbá. Az öblöknek köszönhetően az élővilág színességére sincs hiány, az itt található sziklaképződmények pedig motorcsónakkal ajánlott látnivalónak bizonyulnak.

Ha szeretnél a tengeren és a természeti mesterműveken kívül mást is látni, akkor ajánlom neked a Paleokastritsa kolostor-t, amelyhez egy múzeum is tartozik, ahol ritka bizánci ikonokat, szentkönyveket és más szent tárgyakat tekinthetünk meg. Ha már felmásztál a dombra, akkor érdemes megcsodálni a környéket, hiszen innen beláthatjuk az egész környéket. Mielőtt terveznél ide egy kis látogatást, érdemes fedetlen vállakkal, cipőben és hosszú nadrágban mutatkozni.

Paleokastritsa

Paleokastritsa városának közelében található az Angelokastro vár, amely stratégiai szempontból Görögország legfontosabb bizánci vára. 305 méteren található és napjainkig nem tudják megfejteni, hogy honnan kaphatta a vár az Angelokastro nevet. A dél Itáliából kiűzött bizánci birodalom a várat használta kiemelt fontosságú stratégiai pontként. 1387-től a 16. század végéig Angelokastro volt Korfu fővárosa és a 16. század elején pedig a Velencei parancsnoki flotta bázisa is lett egyben, amely Korfun állomásozott ebben az időben, innen uralva a Jón-tengert.