Oia

Oia nyaralás

A helyiek úgy tartják, hogy Oia Santorini ékessége, nem véletlenül! Oia (ejtsd: Ia) nagyon hasonít Firához, de egy biztos: sokkal szebb. A kilátás fantasztikus Oia-ról, mivel belátni az egész kalderát.

Régen Oiát  Pano Merianak hívták. A sziget Északi végében helyezkedik el ez a labirintus-szerű település, amit a felejthetetlen naplemente miatt rengetegen keresnek fel estefelé. Éppen ezért érdemes egy reggeli látogatást is tenni oda. Az egyik legkedveltebb naplementenéző hely a Kastro- a vár- amin a turisták, mint a pingvinek úgy sorakoznak.

Oia Santorini

Járművel nem lehet behajtani a városba, az autókat a város mögötti parkolóban kell hagyni. Érdemes a várost bejárni gyalogszerrel, követni a márvánnyal borított keskeny sétálóutcát, nem fogunk csalódni a látványban. Az utca mentén rengeteg kézműves termékeket áruló bolt, ékszerboltok, ajándékboltok, butik sorakozik, de árulnak itt kapribogyót és cherry paradicsomot is.

Közvetlenül alatta található az aprócska Amoudi és Armeni Beach.

Oia építészete a szigetre jellemző, fehérre festett házakkal és kék kupolákkal várja a látogatókat.

Oia Szantorini

1900-ban 9000 lakosa volt ennek a városnak, szinte mindenki a halászatból vagy a hajózásból élet, de ezeknek az embereknek a többsége ma már Pireusban él. 164 hajójuk volt és 7 hajójavító műhely állt itt. Az 56-os pusztító erejű földrengés után az állandó lakóinak száma mindössze  500 lett, 75%-uk tengerész. 1951-ben Antonis Dakoronia kapitány megalapította a tengerészeti múzeumot, bár az 56-os földrengésben ez is elpusztult, 1979-ben ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

Oia

Oia remek hely, ha a nyaralást lélegzetelállító szépségű helyen és nyugalomban szeretnénk tölteni.