kvarner

Nyaralás a Kvarner-öbölben

A Kvarner-öböl riviérái és szigetei található legközelebb Magyarországhoz. Ide jár a legtöbb honfitársunk nyaralni. A Kvarner-öblöt sok minisziget, számos nagy, sok településsel rendelkező sziget, és sok turisztikai szempontból jelentős nyaralóváros alkotja.

Utazás

A Kvarner-öbölbe kétféleképpen lehet menni. Ha az északi régióba készülünk, például Opatijába, a Krk-, Cres vagy Losinj szigetekre, akkor a Karlovac utáni autópálya elágazáson Rijeka felé tartsunk.

Ha a Kvarner-öböl középső, vagy déli részére tartunk, például Rab, Pag szigetre, vagy Senjbe megyünk, akkor hajtsunk tovább ezen az elágazáson és figyeljük a Senj feliratú táblát, ott kell lekanyarodnunk az autópályáról.

Kvarner

Nyaralás, látványosságok

A Kvarner-öböl népszerű úticéljai a Krk, Rab sziget, Opatija és a Crikvenica riviéra. A Krk sziget az Adria egyik legnagyobb szigete, számos településsel és látnivalóval. A Krk sziget legnagyobb strandja a majd két kilométer hosszú Baska stand a sziget déli végén fekszik. A Krk sziget ideális választás azoknak, akik első horvátországi nyaralásukat tervezik, mert közel található Magyarországhoz és egy viszonylag nagy és látványos terület könnyedén bejárható innen.

Kvarner

Rab és Krk szigete

Ha egy csodálatos, igazi mediterrán, pálmafás, zöldellő szigeten szeretnénk nyaralni, akkor nyugodtan válasszuk a Rab szigetet úticélul. Akik a Rab szigetet választja nyaralási célpontjuknak, azok az egy hetes szabadságuk után hosszasan fognak áradozni a rokonoknak és a barátoknak. Nemcsak a sziget központi települése csodálatos és mesebeli, de Rab szigeten Lopar falucskában egy rendkívül lassan mélyülő homokos tengerparton strandolhatunk.

rab sziget

Ha nem a Rab szigetre tervezzük a nyaralásunk, akkor nyugodtan válasszuk a Crikvenica riviérát és annak településeit. A Crikvenica riviéra igazából több település összeolvadásából alakult ki. Mára a riviéra egy több kilométer hosszú strandszakaszból és éttermi, kirakodó sorból áll. Aki nem szeretne messze utazni, nem szeretne kompozni, vagy fél a krki hídtól, azoknak kiváló választás a Crikvenica riviéra. Könnyen elérhető innen mind a Krk sziget (akár autóval, akár hajós túrával) a Rab sziget, a megannyi magyar emléket őrző egykori tradicionális magyar város, Rijeka, Opatija a Habsburgok kedvenc pihenőhelye, vagy éppen Senj városa.

mali losinj

A mindig színes Mali Losinj

Akármerre is induljunk el a Kvarner-öbölben szinte mindenhol csodálatos a magyar viszonylatokhoz nem hasonlítható tájakkal fogunk találkozni. Induljuk el akár a népszerű úticélok felé például a Krk, vagy a Rab sziget felé, vagy látogassuk meg a Krk sziget nyugati szomszédját a Cres szigetet, ahol igazi mini falvakat és az érintetlen természetet találjuk, vagy éppen Losinj szigetet, amely északi öble a delfinek kedvenc helye, csodálatos nyaralásban lesz részünk.