Innsbruck ausztria

Innsbruck

Az Alpok szívében a múlt és jövő talált egymásra: Innsbruck világhírű emlékművei nagy történelmi múltról tanúskodnak – kéz a kézben a posztmodern, nemzetközi szintű csúcsépítészettel. Egyedülálló és varázslatos kombináció.

A Hofburg, az Ambras kastély, az Ottoburg és a Wilten bazilika Innsbruck mozgalmas történelméről mesélnek, amelyben olyan nevek is felmerülnek, mint Philippine Welser vagy Andreas Hofer. I. Maximilian császár a város legismertebb személyisége, ő volt, aki a város képére leginkább rányomta bélyegét, például az általa létrehozott Arany tetővel. Az Innsbrucki plébániatemplomban található az uralkodó síremléke.

Innsbruck ausztria

Később modern építészek, mint Dominique Perrault a városháza galériával, vagy Zaha Hadid a Berg-Isel sánccal jelentős mértékben tovább alakították a város képét. Egy látványos kulissza és vonzó rendezvények egész sora várja a látogatókat – az Innsbrucki Táncnyártól kezdve az Innsbrucki Ünnepi Heteken át egészen az Innsbrucki Adventig.

Innsbruck egy csodálatos hegyi kulisszával is büszkélkedhet, mely valósággal körülöleli a várost. A látogatóknak semmi esetre sem szabad kihagyniuk a 2000 méter magas Seegrubehoz tett kirándulást, ugyanis úgy nyáron, mint télen lélegzetelállító hegyi panoráma tárul a túrázók elé.

Innsbruck ausztria

1964-ben és 1976-ban a városban rendezték a téli olimpiai játékokat. Azóta a város a sport terén is kiemelkedő vonzerővel bír: síelés, snowboardozás, sítúrázás, hótalpas túrázás és korcsolyázási lehetőségek egész sora várja a vendégeket a város közvetlen közelében. Nyáron olyan sportos kikapcsolódási lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére, mint a kerékpározás, hegyi kerékpározás, paplanernyőzés, vagy túrázás a környék számtalan túraútvonalának valamelyikén – a Karwandel alpesi parkban vagy a Patscherkofel Cirbolya útvonalán.

Innsbruck ausztria

Információk:
Innsbruck Tourismus
A-6021 Innsbruck
Tel. +43 512 59850
E-Mail: office@innsbruck.info
Internet: www.innsbruck.info